Un vis implinit pentru echipajul Tempesta

Un vis implinit pentru echipajul Tempesta
Distribuie pe Facebook
Marco Tempestini si Dorin Pulpea au terminat pe locul 31 Raliul Monte Carlo, in clasamentul general, si pe locul 6 la clasa 3
Pobleme tehnice pe Col de Turini
Urmeaza Sata Rallye Acores in Portugalia

Tempesta si Dorin Pulpea s-au confruntat, in ultimele doua zile ale Raliului Monte Carlo, cu probleme tehnice, dar si-au pastrat pozitia in clasamentul general, locul 31, si la clasa, locul 6, si au terminat cel mai celebru raliu din lume. In plus, echipajul Napoca Rally Academy s-a impus in Trofeul STI.

Ultimele doua zile din Raliul Monte Carlo au fost cele mai dificile pentru Marco Tempestini si Dorin Pulpea. Si acest lucru nu din cauza conditiilor meteo, celebre ca fiind foarte schimbatoare pe specialele din Alpi, ci datorita unor probleme tehnice aparute la masina Subaru Impreza cu care au concurat in aceasta etapa. Sambata, in penultima zi a raliului, au fost programate patru probe speciale cu o lungime totala de 84,4 kilometri. La finalul zilei, echipajul Napoca Rally Academy a rpierdut o pozitie in clasamentul general. "Sunt foarte bucuros ca mai avem doar 5 kilometri si terminam Raliul Monte Carlo. Sunt insa suparat ca a trebuit sa parcurgem Col de Turini, una dintre cele mai celebre speciale din lume, fara frana de mana. Nu am reusit sa rezolvam problemele tehnice din ziua anterioara si am fost nevoiti sa mergem asa. In plus, pe ultima proba a zilei a cedat si treapta a patra a cutiei de viteze ceea ce ne-a costat timp pretios", a spus Marco Tempestini, la finalul zilei de sambata.

Problemele tehnice din penultima zi i-au costat o pozitie in clasamentul general. "A fost o zi incredibila. Pacat ca am avut probleme. Am fost impresionat de cat de multi spectatori au fost pe aceste probe speciale. Atmosfera, mai ales noaptea, a fost incredibila. Parca era o petrecere uriasa. Am pierdut o pozitie, dar pilotul din fata are un avans de doar sase secunde. Sper sa recuperam in Power Stage", a spus si Dorin Pulpea, copilotul echipajului Napoca Rally Academy.

In Power Stage, ultima proba din Raliul Monte Carlo programata duminica, Marco Tempestini si Dorin Pulpea au terminat cu al 24-lea timp si si-au recuperat pozitia in clasamentul general. "Duminica totul a mers mai bine si am revenit in clasamentul general. Pentru noi cel mai important lucru este ca ne-am indeplinit un vis. Am terminat Raliul Monte Carlo! A fost o experienta incredibila. La final am reusit sa obtinem cel mai bun rezultat cu un Subaru de grupa N in trofeul STI, ceea ce ne-a adus un premiu suplimentar", a adaugat Marco Tempestini, la finalul Raliului Monte Carlo.

Dupa Raliul Monte Carlo, in programul echipajului Napoca Rally Academy, urmeaza Sata Rallye Acores, prima etapa din Intercontinental Rally Challenge, in Portugalia. "In IRC vom merge cu un Subaru Impreza R4. Am fi vrut sa mergem si aici la Monte Carlo cu aceasta masina, dar timpul foarte scurt intre cele doua etape a facut acest lucru imposibil. Imediat dupa etapa de la Monte Carlo incepem cu pregatirile pentru raliul din Portugalia pentru ca avem mai putin de o luna la dispozitie", a completat Marco Tempestini.

Rezumatul ultimei zile din Raliul Monte Carlo poate fi urmarit si in Romania, pe canalul Eurosport, duminica, 22 ianuarie, de la ora 20:30. Rezumatul complet al raliului va fi difuzat luni, 23 ianuarie, pe Eurosport 2 incepand cu ora 15:00.

Distribuie pe Facebook
mai multe