Vali Porcisteanu, lider si dupa etapa a treia

Vali Porcisteanu, lider si dupa etapa a treia
Distribuie pe Facebook
Caravana Campionatului National de Raliuri s-a oprit in acest sfarsit de saptamana la Bacau, pentru Raliul Moldovei. Vali Porcisteanu a abordat cursa din postura de lider al clasamentului general, dupa ce a castigat detasat primele doua etape ale sezonului.

Pilotul BCR Leasing Rally Team a fost nevoit sa atace probele speciale din jurul Bacaului intr-o masina imprumutata de la multiplul campion national Titi Aur, care a avut amabilitatea de a-l ajuta pe Vali dupa incidentul nefericit suferit de pitestean la testele programate in week-end-ul trecut. "Fara ajutorul lui Titi Aur si fara suportul echipei tehnice Colina Motorsport n-as fi reusit sa iau startul la Bacau", a spus Valentin Porcisteanu.

Inceputul raliului a fost unul timid pentru echipajul numarul 1, care a intampinat probleme tehnice. Initial turbosuflanta masinii de concurs nu functiona in parametrii ideali, pentru ca mai apoi electronica sa ii joace feste pilotului pitestean. Cu toate acestea, Vali Porcisteanu a reusit sa se concentreze si a incheiat prima zi in pozitia a patra a clasamentului cursei.

"Nu ne asteptam la rezultate foarte importante la Bacau, pentru ca masina de concurs nu era la fel de perfromanta ca Mitsubishi-ul Evo X R4 cu care evoluam in mod normal, asa ca am incercat sa minimizam pierderile si sa obtinem cat mai multe puncte" a declarat Vali Porcisteanu.

Cea de-a doua zi a competitiei a fost si cea mai complexa, majoritatea probelor speciale fiind programate sambata. Vali Porcistanu a avut din nou dificultati tehnice, reusind insa la final sa isi indeplineasca obiectivul si sa acumuleze puncte importante in vederea clasamentului final. Locul 5 in clasamentul final al cursei ii asigura in continuare fotoliul de lider al clasamentului general. "Sunt foarte fericit ca am reusit in cele din urma sa pierdem putine puncte in fata contracandidatilor la prima pozitie in sezonul 2012. N-a fost usor, insa suntem convinsi ca am facut tot ce s-a putut. De la urmatoarea etapa ne vom baza din nou pe Mitsubishi-ul Lancer Evo X la volanul caruia am castigat primele doua etape si speram sa revenim in fruntea plutonului" a conchis Vali Porcisteanu.

Urmatoarea etapa a Campionatului National de Raliuri va avea loc la Cluj in perioada 22-23 iunie.

Distribuie pe Facebook
mai multe