Victorie categorica pentru Edwin Keleti si Victor Ponta la grupa A

Victorie categorica pentru Edwin Keleti si Victor Ponta la grupa A
Echipajul Edwin Keleti/Victor Ponta a castigat si cea de-a doua etapa a Campionatului National de Raliuri „Dunlop”, Raliul Argesului 2010, desfasurat in acest sfarsit de saptamana. Gratie victoriei din prima etapa de la Brasov, echipajul conduce in clasamentul grupei A cu 50 de puncte.
Distribuie pe Facebook

Raliul Argesului 2010 a adus in fata concurentilor, dupa noua ani, probele speciale de pe Transfagarasan. Edwin Keleti s-a declarat incantat de aceste probe, care au fost o premiera pentru echipajul cu numarul de concurs 99.

Edwin Keleti: „Suntem foarte fericiti de felul cum a decurs confruntarea noastra cu temutul Transfagarasan. Cred ca si noi ca echipaj, cat si masina, am fost la inaltime prin aceasta victorie categorica. Victor a asimilat perfect traseul si a dictat cu o precizie de ceasornic virajele de pe probele speciale care sunt, in opinia mea, printre cele mai tehnice din campionat. Cat despre masina, pot sa spun ca efectiv s-a bucurat de tehnicitatea si dificultatea traseului, oferindu-ne tot ce are ea mai bun! Daca tinem cont de starea asfaltului pe care am alergat, unde aderenta varia de pe o proba pe alta si de la un viraj la altul, am avut bucuria sa ni se confirme inca o data calitatile extraordinare ale pneurilor Pirelli de competitie. Nu exagerez cand afirm ca au avut un rol important in ecuatia succesului nostru. In ceea ce priveste cursa de la Arges, cred ca cea mai dificila proba a fost prima, unde orice greseala poate costa foarte mult. Cea mai frumoasa a fost cea de la coada lacului, a doua, care seamana foarte mult cu probele pe care le-am parcurs in Spania anul trecut. Un farmec deosebit l-a avut proba de urcare/coborare de la Capra, care a strans un numar impresionant de spectatori pentru care am vrut sa facem show!  Le multumesc pe aceasta cale sponsorilor care ne sustin acest an si celor din echipa tehnica pentru felul in care si-au facut treaba!”

Referindu-se la celelalte etape din calendarul competitional 2010, Edwin Keleti a declarat: „In continuare, lupta este mai stransa decat pare de pe margine si campionatul este foarte lung. Desigur, am avut un debut de sezon perfect, cu rezultatele cele mai bune posibil  in clasamentul general. Sunt hotarat sa abordam cu aceeasi seriozitate etapele care urmeaza cu speranta ca vom putea pastra titlul de campioni ai grupei si in 2010.”

Victor Ponta imparte sentimentul de reusita cu colegii din Jack Daniel’s Rally Team: „Sunt si eu foarte bucuros de rezutat  pentru ca pentru noi a fost prima data cand am alergat in regim de cursa pe Transfagarasan. Cred ca am dovedit ca avem ce ne trebuie ca sa mergem tare, atat pe urcare cat si pe coborare. E prima data cand am simtit ca sunt intr-o echipa. Ma bucur si pentru rezultatele lui Gergo Szabo, Catalin Berari si Viorel Ivan. Abia astept cursa de la Mures, care va fi tot o premiera pentru noi.”

Edwin Keleti si Victor Ponta concureaza la grupa A in Campionatul National de RaliuriDunlop” pe un Renault Clio R3 Maxi Evo 2009. In acest an ei sunt sustinuti de Jack Daniel's, Renault Romania, Pirelli Romania, Colgate-Palmolive (Romania) prin Mennen Speed Stick, Rin Grand Hotels, Ixell si Autovit.ro.

Raliul Argesului 2010 a fost a doua etapa a CNR „Dunlop”. Raliul s-a desfasurat sambata (8 mai) pe Transfagarasan si s-a incheiat duminica (9 mai) cu un Rally Show in Pitesti. Urmatoarea etapa din calendar este Raliul Muresului (4-6 iunie 2010).

Clasament final grupa A, Raliul Argesului 2010:
1.    Edwin Keleti/Victor Ponta  
2.    Daniel Ungur/Toni Avram
3.    Alexandru Filip/Bogdan Iancu

Clasament general grupa A dupa doua etape:
1.    Edwin Keleti/Victor Ponta  50 puncte
2.    Daniel Ungur/Toni Avram 36 puncte

3.    Alexandru Filip/Bogdan Iancu 27  puncte

Distribuie pe Facebook
mai multe