Victorie pentru Valentin Porcisteanu la Tess Rally Brasov

Victorie pentru Valentin Porcisteanu la Tess Rally Brasov
Distribuie pe Facebook

Echipajul BCR Leasing Rally Team s-a impus in cursa inaugurala a sezonului 2012 printr-o evolutie foarte buna. Startul perfect de sezon a reprezentat o continuare a dominatiei lui Valentin Porcisteanu in etapa desfasurata in jurul Brasovului. Tess Rally Brasov a fost condus si controlat de la start la sosire de echipajul cu numarul 1 de concurs, care s-a detasat dupa primele probe speciale si a gestionat apoi foarte inteligent distanta fata de urmaritori.

"Suntem foarte fericiti pentru aceasta victorie. E mereu frumos sa incepi sezonul cu o cursa buna si ne bucuram ca am reusit sa ajungem din nou pe prima treapta a podiumului", a declarat Valentin.

Prima zi a raliului a inceput cu vreme oscilanta, iar echipajul Porcisteanu/Dobre a reusit sa isi atinga obiectivul de a incepe bine cursa. Prima proba speciala a sezonului competitional 2012, "Poiana in urcare", a fost una prielnica pentru Valentin Porcisteanu, care a reusit un timp mai bun cu 12 secund fata de al doilea clasat. A urmat o speciala foarte scurta in centrul Brasovului, care nu a afectat prea mult lupta la varf. "Am pornit in cursa cu multe necunoscute. Nu am reusit sa facem prea multe teste cu masina, astfel incat nu stiam exact cum va fi acomodarea cu materialul de concurs. Din fericire, prima proba speciala a zilei a fost una care ne-a demonstrat ca ne potrivim perfect cu masina. Timpul foarte bun a venit firesc pentru noi", a subliniat pilotul BCR Leasing Rally Team.

Adevaratele incercari erau asteptate in cea de-a doua zi a raliului, sambata urmand sa aibe loc cele mai multe probe speciale ale cursei de la Brasov. Ziua a inceput bine pentru echipajul cu numarul 1, care a castigat proba speciala cu numarul 3. Dupa cea de-a patra speciala a raliului, Valentin Porcisteanu avea peste 1 minut avans in clasamentul general fata de al doilea clasat, iar proba speciala cu numarul 5 a fost din nou castigata de pilotul BCR Leasing Rally Team.

Ultimele trei probe speciale ale Tess Rally Brasov au fost parcurse de ehipajul cu numarul 1 cu gandul la victoria finala si in spiritul gestionarii avansului din clasamentul general. Finalul raliului i-a gasit pe Valentin Porcisteanu si Dan Dobre pe prima treapta a podiumului, oficializand dominiatia echipajului BCR Leasing Rally Team in raliul de la Brasov: "A fost foarte bine! Exact inceputul de sezon de care aveam nevoie. Stiam ca putem fi rapizi la Brasov si am incercat sa facem totul cat mai bine. Avansul din prima parte a raliului a fost suficient pentru ca in cea de-a doua parte sa ne concentram pe mentinerea unui ecart constant fata de urmaritori. In cele din urma strategia a dat roade si am adus masina cu bine la sosire, urcand pe prima treapta a podiumului. Toata echipa a lucrat bine si suntem cu adevarati incantati de acest rezultat! Asteptam cu nerabdare etapa urmatoare!" a conchis Valentin.

Incepand cu etapa de la Brasov Valentin Porcisteanu are ca partener media postul Radio Zu, care va transmite informatii referitoare la parcursul pilotului pitestean la etapele CNR. Logo-ul Radio Zu va fi present pe masina de concurs a echipajului cu numarul 1.
Distribuie pe Facebook
mai multe