Bulgarul Lyuben Kamenov a venit, a vazut, si a si castigat cea de-a sasea runda a Campionatului National de Viteza in Coasta

Bulgarul Lyuben Kamenov a venit, a vazut, si a si castigat cea de-a sasea runda a Campionatului National de Viteza in Coasta
  • Trofeul Teliu a fost castigat de bulgarul Lyuben Kamenov
  • Podiumul a fost completat de Andrei Dumitrescu si Lucian Radut
  • Campionul Paul Andronic a reusit doar al cincilea timp
Distribuie pe Facebook

Campionul Bulgariei, Lyuben Kamenov, a castigat cea de-a sasea runda a Campionatului National de Viteza in Coasta, care s-a desfasurat la Teliu.

Teliu a fost in acest week-end campul de batalie unde pilotii din Campionatul National de Viteza in Coasta si-au aratat indemanarea in spatele volanului.

Bulgarul Kamenov nu este deloc strain de campionatul romanesc, reusind un loc pe podium anul trecut la Ranca si un loc 4 anul acesta la Brasov. Dar acum, la Teliu, Kamenov si al sau Mitsubishi Lancer Evo VIII au reusit prima lor victorie din Romania, in ciuda faptului ca nu au mai alergat pe acest traseu pana acum.

Trofeul Teliu- Campionatul National de Viteza in Coasta

Mai mult decat atat, Lyuben Kamenov a fost cat pe ce sa bata recordul din 2013 detinut de Lucien Hora, fiind mai lent decat acesta cu doar 0.065 de secunde, si a fost printre singurii care au coborat sub 1 minut si 40 de secunde in cea de-a doua mansa de concurs.

Locul doi al podiumului a fost ocupat de Andrei Dumitrescu, pilotul singurului monopost din concurs. Desi a avut o prima mansa mai greoaie, nereusind sa se claseze intre primii trei, cea de-a doua mansa s-a dovedit a fi mai buna, si a reusit alaturi de Kamenov sa coboare sub 1 minut si 40 de secunde.

Trofeul Teliu- Campionatul National de Viteza in Coasta

In aceeasi situatie s-a aflat si Lucian Radut, care dupa ce si-a imbunatatit rezultatul primei manse, a reusit sa termine Trofeul Teliu pe cea de-a treia treapta a podiumului.

Traseul de la Teliu ii va lasa un gust amar lui Bogdan Cuzma, care a reusit doar al patrulea timp, pozitie pe care a ocupat-o si in clasamentul final.

Trofeul Teliu- Campionatul National de Viteza in Coasta

La volanul Mitsubishi-ului Lancer Evo V, Paul Andronic a reusit cel de-al cincilea timp, in fata lui Eduard Stan si a lui Armando Battocchi cu al sau Ferrari 458 Challenge.

In cadrul clasamentului OPEN, Alex Mirea a avut o evolutie excelenta pe parcursul intregului week-end, unde la volanul unui BMW E36 SPF a reusit in final cel de-al optulea loc, in fata campionului national de raliuri Dan Girtofan. Acesta din urma a testat in conditii de concurs masina Skoda Fabia RS pe care o piloteaza in acest sezon al Campionatului National de Raliuri.

Grupa N a avut si ea perdantii sai, cel mai ghinionist dintre ei a fost Calin Manitiu care desi a fost mai rapid cu aproape 2 secunde decat Alexandru Mitroi, a iesit in decor pe ultima urcare. Victoria i-a apartinut astfel lui Mitroi care revine pe prima treapta a clasamentului. Podiumul a fost completat de Ion Nicolae si Cosmin Salistean.

Trofeul Teliu- Campionatul National de Viteza in Coasta

La categoria masinilor cu 2 roti motrice s-a impus Laurentiu Ene cu a sa Honda Civic Type R, devansandu-l pe Andrei Serban.

Grupa A a fost castigata de Adi Iliescu, care a reusit sa-l invinga pe Bogdan Ungureanu in ambele manse de concurs. Cu al sau BMW Coupe, Costi Stratnic si-a adjudecat victoria la diesel iar Julian Raduta a fost cel mai rapid debutant.

Catalin Cedric Ghigea a castigat categoria istoricelor cu Alfa Romeo Alfetta GTV, desi a fost aproape de un abandon din cauza problemelor la cutia de viteze, rezolvate intr-un final de echipa sa tehnica. Locul doi a fost ocupat de Costin Ganescu, iar treapta finala a podiumului a fost ocupata de Dorin Alexandrescu.

Sursa foto: Rally Cow

Distribuie pe Facebook
mai multe