Cupa Dacia la prima etapa de macadam din actualul sezon al CNRD

Cupa Dacia la prima etapa de macadam din actualul sezon al CNRD
Ajunsi la jumatatea sezonului concurentii Cupei Dacia privesc catre cele patru etape de macadam, care debuteaza astazi la Sibiu cu primele probe speciale din Raliul Sibiului.
Distribuie pe Facebook
Aflat la a 10-a editie raliul vine cu multe noutati pentru piloti, mai ales pentru cei care au venit in Campionatul National de Raliuri dupa 2007. Noutatea care atrage cel mai mult spectatorii este reintroducerea parcurgerii probei speciale Santa pe timp de noapte. O alta este introducerea probei Santa Max, care transforma practic Raliul Sibiului in prima etapa mixta (macadam si asfalt) din Campionatul National de Raliuri Dunlop.
Principalul favorit din cadrul Cupei Dacia pentru aceste probe speciale este Viorel Ivan. Liderul Cupei dupa patru etape (are un avans de 58 de puncte in fata lui Adrian Grigore), Viorel Ivan are insa la Sibiu un adversar care pana acum a stat intr-un con de umbra. Bogdan Stanoiev a revenit in Cupa Dacia dupa ce s-a retras temporar din activitatea competitionala in urma unor dure iesiri in decor, una din ele petrecandu-se chiar la o etapa din Campionatul Mondial de Raliuri, si chiar daca la Cluj a avut un raliu modest poate castiga Raliul Sibiului.

Favoritul publicului va fi insa Sebastian Barbu. Sibianul se afla pe locul 3 in clasamentul debutantilor Cupei Dacia si a ajuns in raliuri dupa ce a concurat in Cupa Mondiala de Schi Alpin. Chiar daca este obisnuit cu partiile, Sebastian nu este strain de raliuri avand in vedere ca este fiul unui fost navigator din Campionatul National de Raliuri, Gigi Barbu.

George Grigoresc (organizator Cupa Dacia): "Proba Santa parcursa noaptea este o proba cu renume, iar Santa Max este o proba de tradisie in istoria automobilismului romanesc se parcurgea pe vremea Raliului Dunarii. Santa este insa o proba dura si casanta care se va parcurge in total de trei ori de-a lungul raliului si poate pune probleme multor concurenti".

Concurentii Cupei Dacia va asteapta pe probele speciale ale Raliului Sibiului:
Vineri 16 iulie

17.00 - PS1 = Circuitul de Autocross din cartierul Strand - Sibiu

18.48 - PS 2 = Dobarca

20.16 - PS 3 = Dobarca 2

22.19 - PS 4 = Santa - Proba speciala de noapte



Sambata 17 iulie

10.53 - PS 5 = Sadu

11.16 - PS 6 = Gatul Berbecului 1

12.20 - PS 7 = Santa Max (macadam si asfalt) 1

14.38 - PS 8 = Sadu 2

15.01 - PS 9 = Gatul Berbecului 2

16.05 - PS 10 = Santa Max 2

21.30 - Festivitatea de premiere = Sala Transilvania, Sibiu


Nota: orele mentionate sunt orele de trecere ale primei masini. Traseul se va inchide cu minim o ora inaintea celei mentionate mai sus.

Cupa Dacia = Competitia monomarca ce si-a propus sa le ofere o sansa pasionatilor de autmobilism care doresc sa faca primii pasi in raliuri. 50 % din concurenti sunt debutanti. Se ruleaza cu masini Dacia Logan pregatite pentru raliu, aceasta fiind cea mai accesibila masina de raliu cand vine vorba de achizitie si intretinere.

Distribuie pe Facebook
mai multe