Curse si viteza la Sinaia - 23-25 iulie, doua etape din CNVC

Curse si viteza la Sinaia - 23-25 iulie, doua etape din CNVC
Peste 65 de piloti se vor alinia in acest week-end la startul celor doua etape din Campionatul National de Viteza in Coasta de la Sinaia. Trofeul "Sinaia Forever" este cu siguranta cea mai asteptata cursa din campionatul de coasta si este, totodata, si una dintre cele mai spectaculoase, avand loc pe o portiune de sosea din oras.
Distribuie pe Facebook
Sinaia gazduieste din nou doua etape din Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop. In perioada 23 - 25 iulie, pe un traseu extrem de spectaculos, sunt programate etapele a 7-a si a 8-a din Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop 2010.
"Anul trecut, la prima editie, am reusit sa readucem Sinaia pe harta competitiilor automobilistice. Spectacolul cailor putere si numarul turistilor care au venit special sa traiasca emotia singurului concurs din Romania desfasurat pe un circuit urban, ne motiveaza sa continuam. Anul acesta ne dorim ca Sinaia sa devina un punct de reper, in organizarea si desfasurarea evenimentelor de gen.", a spus Vlad Oprea, Primarul orasului Sinaia.
Trofeul "Sinaia Forever" se va desfasura in zilele de vineri, 23 iulie si duminica, 25 iulie, in fiecare din aceste zile fiind programate cate doua curse. Startul se va da chiar de langa Casinoul orasului Sinaia, la intersectia strazilor Octavian Goga, Manastirii si Eroilor, iar sosirea este programata la Telegondola Sinaia.
"Ma bucur foarte mult pentru ca orasul meu natal, Sinaia da startul si anul acesta la etapele a VII-a si a VIII-a din cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2010, sub egida (FRAS) Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Anul trecut, clubul organizator, Autosport Fair Play, a reusit sa atraga parteneri puternici care impreuna cu Primaria Sinaia au putut face posibil acest eveniment. Din pacate criza financiara tot mai accentuata din tara noastra s-a resimtit si in acest domeniu, iar anul acesta pana acum cateva zile, organizarea celor doua etape din Campionatul National de Viteza in Coasta nu era posibila pentru ca nu exista nici un partener pana la acea ora. Multumita Primariei Sinaia care si-a dorit foarte mult sa continue traditia renascuta anul trecut, concursul se va tine si in acest an, pentru ca Primaria Sinaia a reusit pe ultima suta de metri sa identifice bugetul minim necesar pentru buna desfasurare in conditii de siguranta si securitate maxima a unui eveniment automobilistic, unic in Romania. Practic, Primaria Sinaia anul acesta este organizatorul de drept al acestei competitii, clubul meu, Autosport Fair Play oferind de data aceasta doar suport legal pentru aceasta organizare. Multumim si pe aceasta cale Primariei Sinaia impreuna cu care suntem convinsi ca vom realiza cel putin aceeasi buna organizare de anul trecut.", a spus Claudiu David, director organizatoric.

Traseul celei de a doua editii a Trofeului "Sinaia Forever" are o lungime de 3.015,2 metri, diferenta de nivel de la start la sosire fiind de 163,3 metri. Startul in cele doua zile de concurs se va da incepand cu ora 8,30.

Distribuie pe Facebook
mai multe