Florentin Petre - de la minge, la volan

Florentin Petre - de la minge, la volan
Florentin Petre a ocupat prima pozitie a podiumului clasei A3, atat in etapa de vineri, cat si in cea de duminica. Masina de concurs, avariata la calificari, gata la timp pentru startul in ultima mansa. F.R.A.S. l-a premiat pe Florentin Petre pentru titlul de Campion al Clasei A6 obtinut in Bulgaria
Distribuie pe Facebook
Ultimele etape ale Campionatului National de Viteza in Coasta de anul acesta - vineri, 22 octombrie si duminica, 24 octombrie, Campulung Muscel - au marcat debutul fotbalistului Florentin Petre in acest sport.
Dupa o sesiune de antrenament necronometrata, de familiarizare cu traseul si de incalzire a masinii, au urmat doua antrenamente cronometrate, care au dat ordinea la startul celor doua manse ale competitiei. Evolutia lui Florentin Petre a fost vizibil imbunatatita pe parcursul trecerilor pe proba, timpul obtinut fiind de fiecare data superior, ziua incheindu-se cu ocuparea primei pozitii pe podiumul clasei A3 si a celei de-a doua la categoria doua roti motrice.
"Imi place! Este prima data cand particip la o competitie de viteza in coasta si ma bucur ca am urcat deja pe podium. Am fost primit cu drag de ceilalti competitori, am avut multi sustinatori pe probe, masina a mers foarte bine, vremea a fost excelenta, asadar a fost un debut fericit!" - Florentin Petre.
Etapa de duminica a creat emotii in randul spectatorilor aflati in numar mare la Campulung. Aproape de finalul calificarilor, Renault-ul Clio Super 1600 a intrat in derapaj, a lovit cauciucurile de pe marginea probei cu partea dreapta spate, ramanand fara o roata in urma impactului. Din fericire, Florentin Petre a putut cobori astfel cu masina in parcul de service, unde echipa tehnica a reusit sa remedieze problema.
Lipsa la startul primei manse de concurs a pus sub semnul indoielii evolutia din acea zi a lui Florentin Petre, insa masina a fost gata la timp pentru ultima mansa, pe care a reusit sa o castige.
Pusa sub semnul intrebarii din cauza programului incarcat din acest sezon pentru masina de concurs, participarea lui Florentin la ultimele doua etape de viteza in coasta ne-a dat sperante pentru viitor si confirmarea ca se poate adapta si la alte tipuri de concursuri automobilistice. Problema aparuta duminica la calificari confirma inca o data importanta pieselor de schimb la concurs si faptul ca orice competitie are specificul ei. - George Serban, Coordonator Motorsport, Colina Motors
Asadar, din nou podium pentru Florentin Petre duminica: primul loc la clasa A3 si locul al treilea la categoria doua roti motrice.
Este o victorie pe care o datorez in primul rand echipei mele. Multumesc mecanicilor de la Colina Motors, care au reusit sa rezolve la timp problemele produse in urma impactului si care au facut posibila prezenta mea la start. Le multumesc si spectatorilor, care m-au incurajat in timp ce coboram cu masina avariata. A fost o emotie extraordinara, care completeaza senzatiile din timpul cursei, iar impreuna fac din acest sport unul deosebit. - Florentin Petre.

Festivitatea de duminica a debutat cu premierea lui Florentin Petre de catre F.R.A.S., pentru obtinerea titlului de campion al clasei A6 in Campionatul National de Circuit al Bulgariei.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Viteza in Coasta DATA PUBLICĂRII: 26 Octombrie 2010