Ion Nicolae obtine pozitia secunda pe Drumul Poienii dupa o zi ploioasa si un traseu periculos

Ion Nicolae obtine pozitia secunda pe Drumul Poienii dupa o zi ploioasa si un traseu periculos
  • A doua pozitie la Grupa N si 6 la Open in cadrul etapei de la Brasov
  • A doua mansa de concurs a fost anulata din cauza ploii
  • Urmeaza etapa de la Resita
Distribuie pe Facebook

In week-endul 9-10 iunie a avut loc la Brasov cea de-a 3-a etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta. Pilotul Ion Nicolae, la bordul unui Mitsubishi Lancer EVO X, a reusit sa obtina a doua pozitie a podiumului dupa o zi de concurs ploioasa si dificila.

Prima zi de antrenamente a etapei de la Poiana Brasov a fost una calduroasa si plina de soare, insa lucrurile s-au schimbat duminica, in ziua de concurs. Vremea de la munte este mereu imprevizibila, iar pilotii de coasta trebuie sa fie mereu pregatiti pentru diferite conditii meteo. Insa ploaia a fost abundenta in ziua de duminica, motiv pentru care organizatorii au amanat startul primei manse si au anulat a doua mansa de concurs din cauza iesirilor in decor si a accidentelor pricinuite de aderenta scazuta.

Ion Nicolae, castigatorul grupei N al etapei de la Teliu de luna trecuta, a reusit sa termine cu succes cursa din acest week-end. Chiar daca a contat numai o mansa de concurs, Nicolae a obtinut pozitia secunda la grupa N si locul 6 la general, un rezultat bun date fiind conditiile de aderenta si vizibilitate scazute."Din fericire, am reusit sa ajung la finish cu masina in siguranta pe acest traseu dificil, pe o ploaie torentiala, si sa obtin locul secund. Mi-as fi dorit sa mai fac o urcare cronometrata pentru a incerca un timp mai bun, insa vremea i-a facut pe organizatori sa anuleze mansa secunda. Chiar si asa, sunt foarte multumit de rezultatul obtinut!" spune Nicolae la sfarsitul etapei de la Brasov.

Ion Nicolae BrasovIn timpul antrenamentelor de sambata

Prima mansa de concurs a fost amanata aproape o ora deoarece s-au format siroaie de apa pe suprafata carosabila iar riscul de acvaplanare era urias, conform organizatorului. In final, cand ploaia s-a mai temperat, s-a dat startul, insa au avut loc mai multe incidente. Doua dintre ele au fost destul de grave, o masina de concurs intrand intr-o alta masina parcata, dar in care se aflau spectatori, acestia fiind preluati de ambulanta, iar mai multe masini s-au invartit, riscand sa iasa in decor. Aceste lucruri au dus la anularea completa a mansei secunde.

"Ma bucur ca am reusit sa termin cursa cu un rezultat atat de bun in ciuda conditiilor periculoase de pe traseu. Nu stii cand una din roti pierde aderenta pe o balta de apa formata de ploaie si ajungi sa te invarti, sa pierzi controlul sau chiar mai rau. Vitezele de pe traseu sunt uriase si fiecare pilot isi doreste sa forteze pentru a obtine un timp mai bun. Sunt fericit ca am reusit sa fac un raport optim intre siguranta si performanta si am urcat pe podium fara probleme tehnice sau accidente in astfel de conditii" mai spune Nicolae.

Urmatoarea etapa din CNVC se desfasoara la Resita pe 30 iunie 2018. Ion Nicolae va lua startul la fel de optimist si increzator, luptand pentru redobandirea primei pozitii a podiumului.

Pilotul este sustinut de Polytron si Tiriac Automobile.

Ion Nicolae Brasov

Ion Nicolae Brasov

Ion Nicolae Brasov

Ion Nicolae Brasov

Ion Nicolae Brasov

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (21) Poze Ion Nicolae Brasov
mai multe