O cursa printre nori

O cursa printre nori
In acelasi weekend in care s-a desfasurat si celebra cursa de la Pikes Peak, drumul catre Transalpina a fost locul de desfasurare al etapelor VIII si IX din Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop 2012.
Distribuie pe Facebook

Echipa Avia Motors/ Alto Syncro a aliniat de data aceasta trei masini. Cele doua modele diesel, Skoda Fabia RS TDI si SEAT Ibiza Cupra TDI au fost acompaniate de mult mai performanta Skoda Fabia KitCar pilotata de Marius Petre. Alina Bunica, Bogdan Dobranici si Andrei Mitrasca au intregit echipa de piloti.

Obiectivele sportive au fost trasate cu precautie iar finalul intrecerii i-a gasit pe Marius Petre si Andrei Mitrasca pe podiumul de premiere al claselor si grupelor vizate de la inceput. Astfel, Marius, cel care uimea la finalul anului trecut prin performante extraordinare pentru o masina cu doua roti motrice, a reusit sa treaca rapid peste o perioada lunga de pauza. Din pacate, un start anticipat l-a facut sa piarda locul intai la categoria automobilelor cu doua roti motrice. Chiar si asa, Marius a facut cinste echipei iar la final a declarat

"Am o masina foarte rapida, singurele piedici in calea performantelor fiind bugetul si pauzele mari intre etapele la care particip. Sunt bucuros ca am revenit la Ranca si am aratat ca pot sa lupt la varf. Le multumesc celor din echipa tehnica condusa de George Cretu si dealerului Avia Motors/ Alto Syncro pentru suportul consistent"

Celalalt membru insarcinat cu prezenta pe podium a fost Andrei Mitrasca, a carui SEAT Ibiza TDI se incapataneaza sa termine cursa dupa cursa fara niciun fel de probleme tehnice. " Sunt putin dezamagit de rezultate insa am avut o lupta interioara infernala. Mai intai am fost nevoiti sa-l retragem din concurs pe Bogdan in etapa de vineri iar dupa aceea a fost iesirea Fabiei de pe traseu. Am pus o presiune extraordinara pentru ca nu ne permiteam niciun fel de greseala. Pentru mine, o iesire in decor sau o intarziere mare de timp iesea din discutie. Mi-am indeplinit obiectivele insa timpii au fost sub potential."

Alina Bunica a fost pentru a treia oara parte integranta a echipei si a dovedit inca o data ca este un pilot profesionist. Din pacate, incidentul de duminica in care Bogdan a iesit de pe traseu a determinat atat abandonul lui cat si al Alinei cu care a impartit masina.

Lucian Visan, team managerul echipei a declarat la finalul intrecerii "Plecam de la Ranca cu sentimente ambivalente. Pe de o parte a fost viteza lui Marius si maturitatea lui Andrei iar de cealalta parte a fost greseala lui Bogdan cu consecintele de rigoare. Asta este motorsportul! Se intampla si la case mai mari. Cand am pornit pe acest drum am stiut ca mai devreme sau mai tarziu vor veni si iesirile in decor. Vom repara masina si ne vom prezenta la etapele de casa de la Campulung. Ceea ce ma bucura insa cel mai mult este ca imi vad echipa ca functioneaza perfect si ca toti membrii si-au asumat in totalitate rolurile. Vreau sa le multumesc in special mecanicilor care au pus suflet pe tot parcursul weekendului. "

Urmatoarele etape de viteza in coasta se vor desfasura langa Campulung, pe traseul de la Voina, in zilele de 31 august si 2 septembrie. Echipa Avia Motors/ Alto Syncro este sprijinita de Skoda Romania, Porsche Finance Group, Castrol Romania si Weltauto Romania.

Distribuie pe Facebook
mai multe