Vineri start in Cupa Gorjului SEAT etapele a IX-a si a X-a ale CNVC Dunlop 2009

Vineri start in Cupa Gorjului SEAT etapele a IX-a si a X-a ale CNVC Dunlop 2009
Federatia Romana de Automobilism Sportiv a programat in acest weekend a cincea dubla de coasta din Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2009, Cupa Gorjului SEAT. Etapa a IX-a a CNVC Dunlop 2009, prima din dubla gorjana, aliniaza la start peste 35 de masini si se va desfasura pe cel mai lung traseu de coasta din acest sezon.
Distribuie pe Facebook

Cupa Gojului SEAT, dubla gorjeana de coasta ce reuneste pe acelasi traseu etapele a IX-a si a X-a ale Campionatului Naţional de Viteza in Coasta Dunlop 2009, va debuta oficial vineri la orele 14.00 cu startul in prima mansa de concurs cronometrata. 

Traseul configurat pentru cele doua etape gorjene din Cupa Gorjului SEAT este cel mai lung traseu din campionatul intern de viteza in coasta al actualului sezon competitional, cumuland 5 kilometri de asfalt cu 12 viraje de dreapta si 13 de stanga, pe un drum in urcare, cu o diferenta de nivel de 342 de metri si cu o rampa maxima de 12%. 

Competitia se va desfasura, atat in etapa de vineri cat si in cea de duminica, pe portiunea de drum cuprinsa intre km 16 si km 23 de pe DN67C, de la Novaci spre Ranca. Traseul este unul deja consacrat in calendarul de coasta al fiecarui sezon competitional FRAS si beneficiaza de o popularitate crescuta in randul fanilor competitiilor de coasta.

In etapa de vineri si-au anuntat deja participarea peste 35 de piloti. Titi Aur, Daniel Onoriu, Silviu Dumitrescu, dar si Lucien Hora, cel care a revenit in intrecerile interne de coasta dupa o semnificativa absenta, vor fi prezenti la start, intr-o intrecere atat a orgoliilor cat si a performantei. Fara sanse la titlul din acest sezon, Lucien Hora a demonstrat deja ca revenirea sa insemnă in primul rand o revenire pe podium. Performanta pilotului de la UCM Resita ramane un factor decisiv in lupta la varf dintre pilotii favoriti la titlul de campion absolut din acest an.

La startul etapei de vineri si-au anuntat prezenta si piloti de top din campionatul intern de raliuri. Edwin Keleti vine la Ranca la valonul noii sale masini de grupa A, Renault Clio R3 Maxi Evo, in timp ce copilotul sau, Victor Ponta va lua startul in aceeasi etapa gorjana pe vechea masina de raliuri Renault Clio RS.

Fara pretentii la podium, la statul erapei a IX-a Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2009, va fi prezent si Valentin Porcisteanu, aflat pe ultima suta de metri in pregatirile pentru finala selectiei pentru o sustinere completa in WRC 2010.

Startul in mansa a doua de concurs se va da la orele 15.30, etapa de vineri urmand sa se incheie cu festivitatea de premiere programata la orele 18.30 la Casa de Cultura din Novaci, Gorj.

Etapa a X-a a Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2009, va avea loc duminica, pe acelasi traseu configurat de la Novaci la Ranca. Inscrierile pentru aceasta etapa se vor deschide imediat dupa incheierea etapei de vineri si se vor finaliza in cursul zilei de sambata.

Urmatoarele doua etape ale Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2009 sunt programate in perioada 2-4 octombrie la Resita.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Viteza in Coasta DATA PUBLICĂRII: 9 Septembrie 2009