A facut senzatie la mijlocul anilor 2000. Iti mai aduci aminte de EL?

A facut senzatie la mijlocul anilor 2000. Iti mai aduci aminte de EL?
  • Land Rover prezenta in 2004 conceptul Stormer
  • Respectivul automobil prefigura modelul Range Rover Sport
  • El oferea un design extrem de agresiv pentru marca bricanica
Distribuie pe Facebook

Cu mult timp inainte de a deveni unul dintre cele mai ravnite SUV-uri ale planetei, faimosul Range Rover Sport a fost prefigurat de catre un concept car pe nume... Stormer.

2004 isi intrase in paine de numai cateva zile, astfel ca urarile de bine inca bantuiau "ulitele" romanesti - fie ele reale ori virtuale. Peste ocean, in orasul Detroit din statul american Michigan, intreaga industrie auto se pregatea de cel mai mare salon al inceputului de an.

De la fata locului nu lipsea nici producatorul britanic de masini Land Rover, ce avea sa expuna in cadrul respectivului eveniment unul dintre cele mai spectaculoase SUV-uri realizate vreodata.

Vorbim, bineinteles, despre conceptul Stormer, a carei caroserie echipata cu doar trei portiere si numeroase detalii agresiv stilizate, caracteristice de obicei sportivelor pur sange, soca intreaga omenire. Atat in sensul cel bun, cat si in cel rau.

Range StormerRange Stormer

Range Stormer

Un Range Rover orientat mai degraba catre performanta decat off-road nu mai existase pana acum si colac peste pupaza... oficialii producatorului auto britanic anuntau inclusiv o versiune de serie.

"Cum va arata aceasta" sau "va pastra ea usile cu deschidere verticala" erau numai doua din intrebarile aflate pe-atunci pe buzele tuturor, intrebari al caror raspuns urma sa fie oferit prin intermediul arhicunoscutului Range Rover Sport.

Ramanem insa la spectaculosul concept Stormer, un alt detaliu extrem de interesant al modelului cu pricina costand in motorizarea ascunsa sub capota, echipata cu opt cilindri in V.

Puterea maxima ramane un mare mister si la 12 ani de la debutul respectivului SUV, oficialii companiei Land Rover multumindu-se sa precizeze la acel moment ca acul vitezometrului urca pana la 289 de kilometri pe ora. In ciuda faptului ca fisa tehnica indica o greutate de 2.5 tone.

Interiorul minimalist, caracterizat de patru scaune individuale si un plafon panoramic, completeaza lista cu bunatati a conceptului Range Rover Stormer - care, ulterior, a primit si o replica din partea celebrei companii americane de tuning West Coast Customs. Clientul? O persoana din Emiratele Arabe Unite, bineinteles!

Range Stormer

Range Stormer

Range Stormer

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Range Stormer
mai multe