Alegeti conceptul favorit: Cadillac Ciel versus Cadillac Elmiraj

Alegeti conceptul favorit: Cadillac Ciel versus Cadillac Elmiraj
Cele mai noi concept car-uri Cadillac ne invata totul despre calatorie, bucuria de a conduce si cum ar trebui sa arate un clasic al viitorului. Alegeti stilul care te caracterizeaza cel mai bine si apoi pune stampila in dreapta favoritului tau. Concept car-ului tau favorit, bineinteles!
Distribuie pe Facebook

Dezvaluit in premiera mondiala in cursul acestui weekend, cu ocazia evenimentului Pebble Beach Concours d'Elegance 2013, noul Cadillac Elmiraj evoca spiritul si chiar duce mai departe mostenirea stilistica lasata in urma de modelul Ciel, un alt impresionant concept car dezvaluit cu ocazia Concursului de Eleganta din California - de aceasta data ne referim la editia din 2011.

Totusi, desi ambele fascinante automobile au inscriptionat in ADN-ul lor limbajul de design Art & Science al constructorului american, numarul deosebirilor il depaseste cu mult pe cel asemanarilor. Mai exact, daca modelul Cadillac Ciel ne invata totul despre importanta calatoriei si savurarea acesteia atunci cand nu te grabesti sa ajungi nicaieri, modelul Cadillac Elmiraj se afla oarecum la polul opus, concentrandu-se pe bucuria de a conduce si a te implica cu toata fiinta si persoana ta in acest minunat fenomen. Drept urmare, desi impart acelasi ADN, scopul pentru care au prins viata este cel care si-a lasat amprenta cu adevarat asupra detaliilor vizuale.

Cadillac Elmiraj versus Cadillac CielCadillac Elmiraj versus Cadillac Ciel

Cadillac Elmiraj versus Cadillac CielCadillac Elmiraj versus Cadillac Ciel

Astlel, daca modelul Cadillac Ciel impresioneaza prin aspectul rafinat al partii sale frontale - o situatie ce se datoreaza in special designului grilei radiatorului, modelul Cadillac Elmiraj impune respect inca de la prima sa aparitie multumita acelor insertii de plasa regasita la nivelul aceleiasi grile a radiatorului. De asemenea, cel din urma concept al constructorului american renunta la sigla traditionala Cadillac, in timp ce blocurile sale optice prezinta forme mult mai dinamice. O alta distinctie exterioara intre cele doua remarcabile automobile de lux consta in prezenta, respectiv absenta (dupa caz) muchiilor scoase in relief de la nivelul portbagajului, in timp ce configuratia caroseriei - convertible in patru portiere sau coupe in doua usi, ne ofera si ea informatii pretioase cu privire la tema pe care o abordeaza si promoveaza ambele concept car-uri.

Lasand insa in urma diferentele dintre Cadillac Ciel si Cadillac Elmiraj, observam ca cele doua creatii ale companiei de automobile de peste Ocean isi impart si cateva dintre detaliile exterioare, forma in V a grilei frontale, capota ventilata si bombata a motorului, prizele de aer atasate aripilor fata, precum si insertiile cromate regasite la nivelul profilului lateral fiind dintre cele mai reprezentative. In ceea ce priveste insa interiorul, situatia este cat se poate de clara: cu exceptia celor patru scaune individuale si a consolei centrale ce se intinde de-a lungul intregului cockpit, nici unul dintre detaliile aflate aici nu se mai regaseste in echiparea celuilalt concept, fie ca poarte el numele de Ciel sau ca a primit denumirea de Elmiraj.

Cadillac Elmiraj versus Cadillac CielCadillac Elmiraj versus Cadillac Ciel

De asemenea, cu exceptia faptului ca ambele beneficiaza de serviciile unui sistem twin-turbo, nici motorizarile nu puteau fi mai diferite: daca modelul Cadillac Ciel ascunde sub interminabila sa caroserie un tren de propulsie hibrid, ce combina serviciile unui V6 de 3.6 litri si 425 cai putere cu aportul de energie adus de bateria litiu-ion din dotare, modelul Cadillac Elmiraj se poate lauda ca gazduieste in compartimentul sau motor un propulsor pe benzina cu opt cilindri in V, cu capacitate de 4.5 litri si numai bun pentru a pune la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul a 500 cai putere.

Din pacate, performantele de care sunt capabile cele doua concept car-uri lipsesc cu desavarsire in ambele cazuri insa, fie acum vorba intre noi, atat Cadillac Ciel, cat si Cadillac Elmiraj pune accentul putin mai mult pe alte detalii, precum stil, despre lux si prezenta - asta desi despre cel din urma model se presupune ca ar trebui sa ne invete totul cu privire la conducerea agresiva, dupa cum precizam si ceva mai sus.

Cadillac Elmiraj versus Cadillac CielCadillac Elmiraj versus Cadillac Ciel

Cadillac Elmiraj versus Cadillac CielCadillac Elmiraj versus Cadillac Ciel

Asadar, acestea fiind spuse, si convingandu-te si singur de potentialul celor doua concept car-uri de a juca rolul de nava amiral a companiei Cadillac, care este automobilul tau favorit? Sa fie elegantul Ciel, care sustine ca nu condusul, ci frumusetea calatoriei este cea care conteaza cu adevarat, sau agresivul Elmiraj, care te invita sa descoperi exact opusul? Indiferent care este alegerea ta, suntem siguri ca nu ai cum sa dai gres - un lucru valabil si pentru americanii de la Cadillac in cazul in care ar decide, in cele din urma, mult asteptata introducere in productia de serie a unuia dintre cele doua impresionante concept car-uri (sau, de ce nu, chiar a amandurora!).

Nu uita sa votezi: Cadillac Ciel sau Cadillac Elmiraj?

Sondaj

Care este conceptul tau favorit?

Cadillac Elmiraj versus Cadillac Ciel

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Cadillac Elmiraj versus Cadillac Ciel
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 21 August 2013