Anul acesta Dacia va lansa modelul Popster

Anul acesta Dacia va lansa modelul Popster
Nu, nu este vreo trupa de fete adolescente care canta "Lasa-ma Papa la mare" si nici numele dat vreunei acadele. Conform unui site francez care se bazeaza pe niste surse din cadrul grupului Renault, Dacia va lansa monovolumul Popster, o masina low-cost de familie, cea mai ieftina din segmentul sau.
Distribuie pe Facebook
In 2011, Dacia urmeaza sa scoata un monovolum compact, care poarta numele de cod J92 si un vehicul utilitar botezat, pentru moment, K67. Primul model ar putea fi scos pe piata sub numele de Popster, conform automobile-magazine.fr.
Masina va avea un design destul de conventional, cu cea de-a treia fereastra patrata si cu clasicele portiere din spate culisante. In plus, asa cum era de asteptat, si cum ne-a obisnuit si Logan MCV, va exista si posibilitatea de a monta inca 2 scaune in spate pentru a avea o capacitate de 7 locuri.

Dacia Popster va avea 4,5 metri lungime si un pret de 14.800 de euro, cu 6.000 de euro mai ieftin decat un Renault Scenic. Popster va avea si o varianta utilitara, mai spartana decat monovolumul, ce va fi dotata cu usi culisante. In partea din spate, deschiderea se va face cu ajutorul a doua usi, in acelasi mod ca la mdelul Logan MCV. Pretul utilitarei va fi de circa 13.000 de euro in varianta de baza (cu 3.700 de euro mai ieftina decat un Kangoo 1.9 dCi) si 14.500 cu un motor diesel de 85 de cai putere. Consumul anticipat, pentru ambele modele: 5,5 l/100km.

Momentan nu se stie in ce tara se va fabrica Popster, dar daca acesta va fi realizat la Mioveni, cu siguranta romanii se vor bucura de un pret si mai mic decat cel anuntat. Insa asa cum ne-a obisnuit, Dacia va oferi pana si cea mai mica optiune de confort (AC, airbaguri, geamuri electrice, etc.) la un pret suplimentar.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 16 Februarie 2011