Aston Martin Cygnet are de gand sa intre in productie

Aston Martin Cygnet are de gand sa intre in productie
Masinuta care a fost la baza o Toyota iQ a fost stilizata si remodelata pentru a se transforma in cel mai mic Aston Martin facut vreodata. Aceasta masina poarta numele de Cygnet si momentan este in stadiul de concept. Cu toate astea, zvonurile ca Cygnet intra in productie incep sa se inmulteasca.
Distribuie pe Facebook

Nu stie nimeni cu siguranta de ce exista aceasta masina minuscula, numita Cygnet. Doar ca sa dovedeasca Aston Martin ca poate sau ca si-a pierdut personalitatea de a face masini sport? Inca nu e clar.

Cygnet are la baza noua masina economica de oras de la Toyota, care este disponibila si in Romania, numita iQ, o varianta interesanta pentru Smart, dar cu 4 locuri. Insa Aston Martin Cygnet este un iQ ceva mai diferit, cu un motor mai mare, cu un consum de carburant mai mare si cu un interior stilizat. Este incert succesul unei astfel de masinute cu 4 locuri foarte inghesuite in Europa, mai ales daca poarta sigla Aston Martin - o masina care spune ca nu ai bani de un Supercar adevarat, asa ca iei doar sigla, pusa pe o masina ieftina.

Cert este ca in Statele Unite, masinile de tip Smart nu au avut succes. Se pare ca Aston Martin are de gand sa lanseze aceasta masina minuscula dincolo de ocean, dar analistii din domeniul auto spun ca ar fi o mare greseala. In America se va lansa un iQ ce va avea sigla Scion, asta in 2011, dar se zvoneste ca si Aston Martin va patrunde pe piata americana cu aceeasi masina dar cu sigla britanica, in 2012. Ambele masini vor avea motorul de 1.3 litri benzina, dar probabil va exista si varianta 100% electrica, ce are o autonomie de 100 de km.

Inca asteptam detalii oficiale de la Aston Martin cu privire la aceasta mini-masina si daca aceasta se va produce in varianta de serie sau a fost doar un exerctiu de imagine, semn ca si cei de la Aston pot fi ecologisti.


Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 2 Septembrie 2010