Audi a furat show-ul cu noua masina de 775 CP. Sefii de la Mercedes se ascund in casa de rusine

  • Audi prezinta noul PB18 E-Tron
  • Conceptul foloseste trei motoare electrice
  • Puterea maxima e de 775 CP
Distribuie pe Facebook

Audi prezinta cu ocazia celebrei saptamani auto din Monterey probabil cel mai spectaculos concept al ultimului deceniu.

Botezat simplu, dar sugestiv PB18 e-tron, respectivul prototip foloseste nu mai putin de trei motoare electrice si un sistem de tractiune integrala, performantele rezultate depasind orice limita a imaginatiei.

Avem un total de 680 de cai putere care, pentru scurte momente, creste pana la 775 CP, modelul companiei germane concurand din punctul de vedere al puterii maxime cu sportive pur-sange, in 12 cilindri.

Audi PB18 E-Tron Concept

Audi PB18 E-Tron Concept

Mult mai interesant este insa timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 de kilometri pe ora, cele doua secunde anuntate de oficialii Audi ridiculizand inclusiv performantele extremului Bugatti Chiron.

Totodata, conceptul PB18 e-tron ofera cateva detalii extrem de incitante si pentru lumea automobilele complet electrice, inclusiv prin capacitatea de 95 kWh a bateriei si autonomia care depaseste 500 km.

Chiar si asa, cel mai tare element cu privire la acest aspect il reprezinta adaptarea tehnologiei de incarcare rapida pe 800 de volti, astfel ca realizarea unui plin dureaza in cazul de fata doar 15 minute.

Audi PB18 E-Tron Concept

Intr-un final, despre prototipul companiei germane mai trebuie spus si ca imprumuta suspensia de tip push-rod a legendarului R18 e-tron quattro Le Mans, respectiv ofera un cockpit complet configurabil.

Ultima parte se traduce prin posibilitatea soferului de Audi PB18 e-tron de a alege intre configuratia clasica, cu doua locuri, sau mutarea postului de conducere in centrul cabinei, a la McLaren F1.

Daca mai era nevoie si de aceasta prezentare, conceptul prezentat cu ocazia celebrei saptamani auto din Monterey - care concureaza cu Concursul de Eleganta de la Pebble Beach, nu va intra in productia de serie.

Audi PB18 E-Tron Concept

Audi PB18 E-Tron Concept

Audi PB18 E-Tron Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (34) Poze Audi PB18 E-Tron Concept
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 24 August 2018