Audi R8 E-Tron Piloted Driving Study anticipeaza supercarul ce se conduce singur

Audi R8 E-Tron Piloted Driving Study anticipeaza supercarul ce se conduce singur
  • Audi prezinta noul R8 E-Tron Piloted Driving Study
  • Supercarul german se poate conduce de unul singur
  • Propulsia este asigurata de 462 CP complet electrici
Distribuie pe Facebook

Atacul tehnologiei autonome se apropie si nimeni nu e in siguranta! Nici macar automobilul de inalta performanta, care a schimbat complet perceptia omului asupra masinii.

Automobilul, asa cum il stim noi, este pe cale de disparitie. Vremurile in care masinile se vor conduce complet singure se apropie incet, dar sigur. Tehnologia autonoma bate la portile industriei auto si nimeni va scapa de judecata de apoi.

Chiar daca situatia mai sus prezentata pare desprinsa dintr-un roman al literaturii stiintifico-fantastice, adevarul isi face simtita prezenta printre randuri. Printre randurile care urmeaza si anunta cum va arata supercarul viitorului.

Audi R8 E-Tron Piloted Driving Study

Audi R8 E-Tron Piloted Driving StudyAudi R8 E-Tron Piloted Driving Study

Nu, nu este cazul sa te entuziasmezi. Noul Audi R8 E-Tron Piloted Driving Study, caci acesta reprezinta principalul subiect al micii noastre dezbateri, nu aduce nici macar un singur element care sa bucure sufletul pasionatilor de masini.

Ba dimpotriva. Concept car-ul dezvaluit de compania auto din Ingolstadt cu ocazia editiei asiatice a CES-ului dispune de toata tehnologia necesara - a se citi radare, senzori si camere video fara numar, pentru a se conduce de unul singur.

Apoi, de parca asta nu ar fi indeajuns, acelasi Audi R8 E-Tron Piloted Driving Study ne mai frange inima si cu a sa propulsie "compusa" din doua motoare electrice si un total de 462 de cai putere.

Nu avem cum sa spunem nu unei acceleratii de la 0 la 100 km/h care devine realitate dupa numai 3.9 secunde, dar cum vom umple golul lasat de lipsa motorului aspirat cu opt sau zece cilindri in V? Cu sunete false in sistemul audio?

Pe scurt, viitorul nu suna deloc bine pentru pasionatii de masini. Acum sa nu ne intelegi gresit: sustinem clar si raspicat aparitia unor noi tehnologii care sa reduca numarul victimelor rezultate in urma unor accidente auto, insa chiar este necesar ca pilotul automat sa invadeze si segmentul supercarurilor? Tu ce crezi?

Audi R8 E-Tron Piloted Driving Study

Audi R8 E-Tron Piloted Driving Study

Audi R8 E-Tron Piloted Driving Study

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Audi R8 E-Tron Piloted Driving Study
mai multe