Cadillac Ciel Concept - Senzatii tari cu aroma retro

Cadillac Ciel Concept - Senzatii tari cu aroma retro
Disparut inainte ca macar sa apara, segmentul modelelor convertible in patru usi a atins punctul culminant la inceputul anilor '60, atunci cand Lincoln lansa celebrul sedan cabrio convertible cu patru usi pe nume Continental. Din pacate, productia impresionantului model american nu a durat o vesnicie, iar aceste automobile unice au intrat numaidecat in istorie, fiind omagiate din cand in cand de catre un concept car contemporan.
Distribuie pe Facebook

In urma cu aproximativ patru ani, germanii de la Mercedes uimeau intreaga lume cu modelul Ocean Drive, un spectaculos concept cabrio in patru usi ce avea sa prefigureze actuala generatie a limuzinei S-Class. Din pacate, oricat de mult ne-am fi dorit sa vedem zilnic acel model pe strazile orasului nostru, impresionanta creatie a constructorului din Stuttgart a stat departe de linia de productie. Insa tot raul spre bine; din fericire, fanii acestor sedanuri cabrio - daca le-am putea numi in acest fel, nu au fost uitati.

Cadillac Ciel Concept - Senzatii tari cu aroma de altadata!

Spre deosebire de Mercedes Ocean Drive si majoritatea conceptelor cu care suntem serviti in zilele noastre, noul Cadillac Ciel nu are de gand sa ne arate viitorul asa cum il vad creatorii sai; planuieste in schimb sa ne ofere o excursie in trecut. In trecutul modelelor Cadillac, fireste.

Cadillac Ciel Concept - Senzatii tari cu aroma de altadata!

Inzestrat cu un design impunator, compus din numeroase linii si unghiuri agresive, conceptul constructorului american omagiaza modele celebre precum Eldorado sau de Ville si impresioneaza in special prin lungimea sa de 5.174 metri. De asemenea, nici ampatamentul nu se lasa mai prejos, dramaticul Ciel Concept (ciel = cer in limba franceza) fiind capabil sa gazduiasca pana la patru pasageri intr-un mediu luxos, confortabil si mai mult decat spatios. In plus, spectaculosul automobil se lauda cu numeroase atractii estetice, printre care o grila frontala impozanta si blocuri optice, echipate cu tehnologie LED, pozitionate vertical.

Cadillac Ciel Concept - Senzatii tari cu aroma de altadata!

Nu vor trece neobservate nici macar prizele de aer laterale, oglinzile cu aspect futurist sau tips-urile evacuare amplasate imediat sub stopuri. Atingerea finala va fi insa adusa de jantele uriase, cu un design in noua spite duble, ce masoara nu mai putin de 22 inci. Totus, asa cum este firesc, majoritatea privirilor se vor indrepta catre cele patru usi, ce se deschid in sens opus si nu sunt despartite de nici un fel de montant B - fie el partial sau total. Drept urmare, dramaticul Cadillac Ciel Concept va oferi o panorama deosebita asupra interiorului sau - un interior care cu greu ar putea fi descris in simple cuvinte.

Cadillac Ciel Concept - Senzatii tari cu aroma de altadata!

Sub capota, impresionantul concept al constructorului american nu a fost inzestrat chiar cu un urias V12 deloc-prietenos cu mediul - asa cum recunoastem ca ne-ar fi placut sa vedem, ci se bucura de un tren de rulare hibrid. Mai exact, Cadillac Ciel Concept este propulsat de un motor V6 twin-turbo de 3.6 litri care, impreuna cu un sistem hibrid ce foloseste baterii litiu-ion, dezvolta nu mai putin de 425 cai putere si 583 Nm. Mai mult de atat, noul concept se bucura si beneficiile obtinute in urma folosirii unui sistem de tractiune integrala.

Cadillac Ciel Concept - Senzatii tari cu aroma de altadata!

Concluzia? Indiferent ca iubesti modelele cu tenta old-school, cu acoperis sau fara, Cadillac Ciel Concept este unul dintre locurile in care vei dori sa te afli intr-o zi torida de vara. Spatiu interior este din belsug, cele patru scaune individuale arata delicios, iar consola centrala ce se prelungeste de-a lungul intregului cockpit promite o experienta de neuitat. Asadar, acestea fiind spuse, noul Cadillac Ciel Concept ar putea fi catalogat un automobil pentru care 'Doar cerul este limita'.

Cadillac Ciel Concept - Senzatii tari cu aroma de altadata!

UPDATE VIDEO: Cadillac Ciel Concept - Senzatii tari cu aroma retro

Cadillac Ciel Concept - Senzatii tari cu aroma retro

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Cadillac Ciel Concept
mai multe