Cand spune cati cai are, nimeni nu-l crede ca-i hibrid. Care este secretul acestui Volkswagen Golf GTE

Cand spune cati cai are, nimeni nu-l crede ca-i hibrid. Care este secretul acestui Volkswagen Golf GTE
  • Volkswagen prezinta noul Golf GTE Performance Concept
  • Automobilul german este pus in miscare de un sistem hibrid
  • Sub capota regasim un total de 272 cai putere si 350 Nm
Distribuie pe Facebook

Cu 204 cai putere sub capota si un timp de 7.6 secunde pentru sprintul 0 - 100 kilometri pe ora, primul hot-hatch hibrid din istoria companiei Volkswagen nu este nici pe departe cel mai lent automobil din segmentul compact. Ba dimpotriva.

Lansata pe piata in urma cu aproximativ trei ani si trecuta de curand printr-un binemeritat facelift, versiunea Volkswagen Golf GTE este pusa in miscare de un sistem de propulsie hibrid, care combina un motor electric cu unitatea 1.4 TSI.

Dupa cum precizam inclusiv anterior, fisa tehnica a respectivului hot-hatch de origine germana anunta o putere maxima de aproximativ 204 CP, livrata exclusiv puntii fata prin intermediul unei cutii automate cu sase rapoarte si dublu ambreiaj.

Astfel, atunci cand vine vorba de performante, versiunea GTE a modelului Volkswagen Golf se lauda atat cu o acceleratie de la 0 la 100 kilometri pe ora in numai 7.6 secunde, cat si cu o viteza maxima care depaseste 220 km/h.

Cum intotdeauna exista insa loc de mai bine, respectivul hot-hatch cu sistem de propulsie hibrid si origine germana a fost luat de curand la imbunatatit... chiar de catre inginerii producatorului de automobile din Wolfsburg.

Introdus oficial cu ocazia editiei din acest an a intalnirii fanilor Volkswagen de la Worthersee, proiectul Golf GTE Performance Concept propune un plus de 68 cai putere peste varianta standard a modelului Golf GTE aflata la baza.

Sursa de provenienta a celor 272 CP si 450 Nm ascunsi in compartimentul motor al respectivului automobil german ramane, pentru moment, un mare mister, situatia repetandu-se in cazul sprintului 0 - 100 km/h si a vitezei de top.

Revenind la cunoscutele noului Volkswagen Golf GTE Performance Concept, aflam ca doza extra de performanta este tinuta in frau de discuri perforate cu diametrul de 17 inch, montate in spatele unor jante din aliaj pe 19 inch.

Tot din punct de vedere estetic mai putem vorbi, de asemenea, si despre un difuzor de aer imprumutat de la modelul Golf GTI si decorat cu o evacuare dubla, dar si un eleron pentru plafon 'sustras' de la un Golf GTI Clubsport.

Nuanta Electric White cu finisare perlata si accentele de negru, respectiv albastru de la nivelul caroseriei pun capat meniului exterior, in timp ce interiorul este caracterizat de scaune din piele si volan imbracat in alcantara.

VW Golf GTE Performance Concept

VW Golf GTE Performance Concept

VW Golf GTE Performance Concept

Distribuie pe Facebook
mai multe