Cea mai noua masina de la BMW e diferita de tot ce ofera bavarezii acum, pe piata. FOTO ca sa te convingi si singur

Cea mai noua masina de la BMW e diferita de tot ce ofera bavarezii acum, pe piata. FOTO ca sa te convingi si singur
  • Cea mai noua masina de la BMW e diferita de tot ce ofera bavarezii acum, pe piata
  • FOTO ca sa te convingi si singur
Distribuie pe Facebook

Boteza simplu, dar sugestiv Vision Neue Klasse X, respectiva creatie prefigureaza urmatoarea generatie a electricei iX3.

Un nou vision vehicle al BMW Group ofera o imagine asupra Neue Klasse in versiune SAV: BMW Vision Neue Klasse X aduce estetica, tehnologia, dezvoltarea durabila si filosofia Neue Klasse in segmentul Sport Activity Vehicle. Primul derivat electric dezvoltat pe noua arhitectura va intra in productie de serie la uzina din Debrecen (Ungaria) in 2025.

"Impreuna cu BMW Vision Neue Klasse, BMW Vision Neue Klasse X prezinta amploarea viitoarei noastre game de modele BMW. Neue Klasse reflecta varietatea tuturor modelelor pe care clientii le doresc astazi si in viitor - de la sedanul sportiv, cu toate derivatele sale, pana la familia SAV moderna", declara Oliver Zipse, presedintele Consiliului de Administratie al BMW AG. "In acest fel, subliniem ca Neue Klasse este mult mai mult decat un automobil sau un concept specific; redefineste marca BMW - si, in acelasi timp, va insemna BMW mai mult ca niciodata."

Compania a prezentat o imagine clara a viitorului marcii ca sedan cu BMW Vision Neue Klasse la IAA 2023. Cel mai recent Vision Vehicle ilustreaza acum modul in care BMW vede viitorul modelelor sale X. BMW Vision Neue Klasse X reprezinta un stil de viata activ, o dinamica eficienta si o pozitie increzatoare. Designul sau combina un limbaj clar de design exterior cu un interior luminos si spatios. Efectele speciale de iluminare si sunet, selectate folosind urmatoarea generatie a BMW iDrive, imbunatatesc experienta de utilizator. Cele trei caracteristici principale ale Neue Klasse - electric, digital si circular - sunt extinse aici pentru a include o a patra dimensiune. Placerea de a conduce care formeaza nucleul marcii BMW este dusa la urmatorul nivel cu controlul propulsiei si al sasiului, dezvoltat special pentru Neue Klasse, si cu cea de-a sasea generatie a tehnologiei BMW eDrive. Conceptul sau de dezvoltare durabila asigura, de asemenea, productie, operatiuni, dezasamblare si reciclare responsabile.

Control inovator al propulsiei si al sasiului: performanta mai dinamica, mai multa precizie, mai multa eficienta

Un nou tip de control al propulsiei si al sasiului ofera o experienta superioara de condus, care este adaptata nevoilor individuale. Se bazeaza pe un nou pachet de software dezvoltat intern de BMW Group, care va ajuta automobilele Neue Klasse sa garanteze un condus fluid in orice moment. Doua dintre cele patru calculatoare de inalta performanta noi vor duce experienta de condus in Neue Klasse intr-o noua dimensiune.

"Neue Klasse inseamna condusul unui BMW la un nivel superior", explica Frank Weber, membru al Consiliului de Administratie al BMW AG, responsabil pentru Dezvoltare. "BMW al viitorului va avea patru <<super-brains>> complet noi: computere de inalta performanta care lucreaza inteligent impreuna pentru ceea ce, pana acum, era procesat separat. Primul l-am dezvoltat complet intern. Acesta integreaza intregul sistem de propulsie si dinamica de condus cu o putere de calcul de pana la zece ori mai mare. Al doilea va permite urmatorul salt inainte in condusul autonom", continua Weber. "In continuare, vom combina patru unitati de control principale intr-un singur computer de inalta performanta. Rezultatul va fi o performanta mai dinamica, mai multa precizie, mai multa eficienta si chiar mai distractiv de condus."

Design: modele BMW X reimaginate cu caractere puternice

BMW Vision Neue Klasse X

In combinatie cu designul in doua volume al unui model BMW X, limbajul de design redus dezvoltat pentru Neue Klasse reprezinta, de asemenea, un salt inainte major atat in designul exterior, cat si in cel interior. Cu garda la sol crescuta, arhitectura automobilului electric ofera noi posibilitati pentru un interior si mai spatios. Permite un ampatament lung, caonsole scurte si proportii clasice BMW. Suprafetele mari ale geamurilor si acoperisul panoramic din sticla inunda interiorul cu lumina naturala, creand un spatiu aerisit care este completat de textile in culori calde.

"BMW Vision Neue Klasse X ofera o privire in perspectiva asupra modelelor X ale Neue Klasse. Se aplica acelasi principii si modelelor noastre Sport Activity Vehicle: electrice, digitale si circulare", spune Adrian van Hooydonk, directorul BMW Group Design. "Modelele X vor ramane intotdeauna cu un caracter puternic: monolitice, curate si cu o interpretare verticala foarte distinctiva a semnaturii luminoase BMW."

Noul aspect al marcii pentru modelele BMW X contribuie, de asemenea, la prezenta puternica a vision vehicle. Unitatile LED aliniate vertical ofera o interpretare noua a semnaturii luminoase distinctive a BMW. Central se afla grila BMW, reimaginata ca o sculptura tridimensionala cu contururi aliniate vertical si iluminate din spate. Impreuna, farurile si grila creeaza un efect de iluminare care se activeaza pe masura ce conducatorul se apropie de automobil si continua in interior.

Sectiunea din spate este puternica si atletica. Stopurile, care ajung mult spre centru, ofera o interpretare orizontala a formei L familiare BMW. Elementele sale imprimate 3D sunt controlate individual cu intensitate variabila a luminii pentru a transmite un efect de profunzime deosebit de expresiv.

Suprafetele din sticla discrete si culoarea de exterior stralucitoare "Coral Silver" confera BMW Vision Neue Klasse X o nota de lejeritate. In partea din spate a geamurilor laterale, curba Hofmeister specifica marcii este realizata nu prin margini cromate, ci cu o "imprimare reflectorizanta" care formeaza o suprafata transparenta sau reflectorizanta, in functie de unghiul de vizualizare.

Experienta de utilizator personalizata cu BMW Panoramic Vision si experienta sonora personalizata HYPERSONX WHEEL

Pozitia scaunului usor ridicata asigura o experienta de condus plina de incredere. Volanul reproiectat cu butoane multifunctionale, ecranul central cu functionalitate intuitiva prin control tactil si BMW Panoramic Vision, impreuna cu controlul vocal avansat al Asistentului Personal Inteligent BMW, servesc drept interfete intuitive pentru interactiunea om-masina. BMW Panoramic Vision proiecteaza informatii-cheie pe toata latimea parbrizului. Acesta va fi completat in modelele de serie ale Neue Klasse de BMW 3D Head-Up Display imbunatatit.

La BMW Vision Neue Klasse X, ecranul central este integrat elegant in panoul de instrumente, oferind ambilor pasageri din fata acces optim la toate functiile de infotainment. Culorile afisate nu sunt transferate doar la lumina ambientala, ci si la suprafetele textile iluminate din spate ale panoului de bord.

Personal Sound Experience (experienta sonora personalizata), prezentat pentru prima data cu noul HYPERSONX WHEEL, deschide noi posibilitati. Cu aceasta functie digitala, pasagerii automobilului se pot bucura de sunetul lor preferat in orice calatorie. Sunetul, generat in timp real si ajustat cu o simpla atingere pe HYPERSONX WHEEL, este o contributie inovatoare la experienta de utilizator captivanta si completa, care transforma interiorul BMW Vision Neue Klasse X intr-un spatiu de experienta personala.

Tehnologia BMW eDrive: a sasea generatie mai eficienta ca niciodata

In Neue Klasse, eficienta generala a automobilului atinge un nou nivel. Cea mai recenta, a sasea generatie a tehnologiei BMW eDrive este cheia in acest sens. Pe langa motoarele electrice imbunatatite, foloseste celule de baterii litiu-ion noi, rotunde, cu o densitate de energie volumetrica cu peste 20% mai mare decat cea a celulelor prismatice utilizate anterior. In combinatie cu trecerea la un sistem de 800 de volti, acest lucru va imbunatati viteza de incarcare cu pana la 30% - permitand automobilelor ca in doar 10 minute sa se incarce suficient pentru o autonomie de 300 de kilometri. De asemenea, a sasea generatie BMW eDrive ofera autonomie mai mare cu pana la 30%. Cand vine vorba de aerodinamica, BMW Vision Neue Klasse X se remarca cu o noua valoare de top impresionanta: o rezistenta redusa cu 20% fata de un model comparabil din portofoliul actual. Noile modele de anvelope si un sistem de franare special pentru automobile electrice contribuie la cresterea eficientei generale a masinii cu pana la 25%.

Amprenta redusa de CO₂ prin productie si lant de aprovizionare mai eficiente din punct de vedere al resurselor

Pentru interior a fost dezvoltat un material de suprafata complet pe baza de plante, minerale si fara titei. Acesta va fi folosit la BMW Vision Neue Klasse X in partea inferioara a panourilor usilor si in consola centrala. De asemenea, materialele plastice maritime sunt utilizate pentru prima data pentru piese turnate prin injectie. In anumite componente, aceasta materie prima secundara, care este obtinuta - de exemplu - din plasele de pescuit scoase din uz, reprezinta deja 30%.

Alegerea materialelor si metoda de constructie permit dezasamblarea mai usoara a componentelor si o reciclare imbunatatita. Pragurile laterale si atasamentele spoilerelor fata si spate sunt, de asemenea, produse din monomateriale reciclate. In acest fel, noul concept de design urmeaza principiul BMW i Vision Circular prezentat in 2021, care s-a bazat in mare masura pe monomateriale pentru a optimiza capacitatea de reciclare.

De asemenea, Neue Klasse anunta un nou capitol in istoria productiei. Uzina BMW Group din Debrecen (Ungaria) a fost planificata si dezvoltata ca iFACTORY. Cand productia Neue Klasse va incepe in 2025, va deveni primul locatie de productie BMW Group din lume care functioneaza in intregime cu energie fara combustibili fosili.

BMW Vision Neue Klasse X

BMW Vision Neue Klasse X

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (81) Poze BMW Vision Neue Klasse X
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 27 Martie 2024