Cea mai noua masina de la Dacia e diferita de tot ce ofera romanii acum, pe piata. Foto ca sa te convingi si singur

Cea mai noua masina de la Dacia e diferita de tot ce ofera romanii acum, pe piata. Foto ca sa te convingi si singur
  • Cea mai noua masina de la Dacia...
  • ... e diferita de tot ce ofera romanii acum, pe piata
  • Foto ca sa te convingi si singur
Distribuie pe Facebook

Cu Manifesto, Dacia isi reafirma viziunea sa asupra automobilului ca vehicul esential, cool, robust, accesibil si ecologic. Conceptul Manifesto este un laborator de idei care prezinta un vehicul conectat cu natura si prietenos cu mediul. Chiar daca nu anticipeaza un viitor model, unele dintre inovatiile pe care le aduce se vor regasi pe viitoarele vehicule ale gamei Dacia.

Conceptul Manifesto materializeaza ambitia marcii de a raspunde interesului tot mai mare al clientilor sai pentru activitatile in aer liber, dezvoltand valorile si calitatile care contribuie la succesul vehiculelor Dacia.

Manifesto va fi expus la Salonul Auto de la Paris care isi va deschide portile pe 18 Octombrie.

ESENTIAL dar COOL

Manifesto redefineste esentialul, oferind o experienta de condus simpla si autentica. Intre pasageri si mediul inconjurator nu exista nicio bariera: nici usi, nici geamuri, nici parbriz si nici luneta. Ocupantii au pe deplin senzatia de a fi inconjurati de natura. In locul hayon-ului, partea din spate a vehiculului este ocupata de o suprafata perfect plata, adaptata ca spatiu de lucru numeroaselor activitati care se pot desfasura in aer liber.

Disponibil deja pe mai multe modele ale marcii, sistemul « Bring your Own Device » permite integrarea unui smartphone in plansa de bord, oferindu-le astfel ocupantilor o solutie de conectare simpla, performanta si economica.

Manifesto dezvaluie o alta inovatie care se va regasi pe viitoarele modele Dacia. Este vorba de YouClip, un sistem care permite fixarea cu usurinta a unor accesorii utile si modulabile.

O solutie extrem de ingenioasa o constituie utilizarea unui singur proiector in partea frontala. Blocul optic este amovibil si poate fi utilizat ca lanterna sau ca sursa de lumina fixa pentru locul de camping atunci cand vehiculul stationeaza pe timp de noapte.

Dacia Manifesto

Dacia Manifesto

Dacia Manifesto

ROBUST si OUTDOOR

Vehiculele Dacia sunt recunoscute pentru robustetea si fiabilitatea lor. Modele precum Duster, Jogger si Sandero Stepway sunt in plus perfect adaptate pentru activitatile in aer liber. Manifesto exprima toate aceste calitati, transformand automobilul intr-un veritabil intermediar intre om si natura.

Manifesto dispune de o transmisie integrala, de o garda la sol generoasa, sustinuta de anvelope de mari dimensiuni, precum si de o caroserie adaptata pentru incursiunile pe traseele cele mai dificile.

Manifesto este un vehicul complet impermeabil: interiorul poate fi spalat fara cea mai mica problema cu un simplu furtun cu apa.

Husele amovibile ale scaunelor se pot transforma in saci de dormit in numai cateva secunde.

Plafonul permite transportul unor obiecte de forme si dimensiuni din cele mai diverse, datorita sistemului de fixare modulabil si amovibil care ofera numeroase configuratii pentru ancorarea incarcaturii. (Dacia ofera deja o solutie de fixare ingenioasa pe vehiculele sale de serie, barele de pavilion modulabile fiind disponibile pe modelele Sandero Stepway si Jogger, carora li se va adauga in curand si Duster).

Manifesto dispune de o baterie dedicata extractibila care furnizeaza electricitate prin intermediul unei prize casnice, asigurand astfel, in caz de nevoie, energia necesara pentru diferitele activitati in aer liber.

ECO-SMART

Manifesto reflecta viziunea Dacia asupra unui vehicul cu un impact minim asupra mediului. Compact si usor, Manifesto are un consum redus de energie. Preocuparea pentru eficienta energetica nu este o noutate pentru Dacia. Jogger, spre exemplu, este cu 300 kg mai usor decat modelele concurente.

Principalele elemente din plastic ale caroseriei au un continut important de material reciclat. Denumit Starkle®, acesta este obtinut din transformarea polipropilenei si are un aspect elegant.

Interiorul se remarca prin utilizarea unor elemente naturale, precum lemnul de pluta, folosit la plansa de bord. La fel ca in cazul modelelor de serie recente, Manifesto nu dispune de ornamente cromate.

Anvelopele de tip „Airless” constituie un alt element inovator al conceptului, fiind in acelasi timp ecologice si economice. Principalul avantaj al acestei solutii este durabilitatea – anvelopele nu pot face pana si pot fi pastrate pe toata durata de utilizare a vehiculului.

"Noua, celor de la Dacia, ne plac lucrurile concrete. Atunci cand dezvoltam si exploram noi idei, simtim nevoia de a merge dincolo de simularile 3D pentru a vedea cum arata lucrurile in realitate.

Astfel, inainte de a fi un obiect de design, conceptul Manifesto materializeaza viziunea noastra si reuneste numeroase inovatii, a caror integrare este uneori dusa la extrem, dar care sunt accesibile pentru client. Unele dintre acestea se vor regasi pe viitoarele modele Dacia."

David Durand, Director de Design Dacia

"Dorim sa construim o gama de modele care sa consolideze promisiunea marcii Dacia, concentrandu-ne asupra a ceea ce este esential si adaptand vehiculele noastre pentru activitatile outdoor. Dincolo de dezvoltarea modelelor, lucram la inovatii care ne vor permite sa raspundem mai bine nevoilor clientilor. Conceptul Manifesto joaca rolul unui laborator pentru explorarea si testarea unor noi idei. Versiunea pe care o vedeti azi va continua sa evolueze pe masura ce continuam sa exploram noi idei! Viitoarele noastre modele vor fi tot mai ingenioase, tot mai adaptate activitatilor in aer liber, exprimand tot mai bine spiritul marcii Dacia!"

Lionel Jaillet, Director Performanta Produs Dacia

Dacia Manifesto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Dacia Manifesto
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 19 Septembrie 2022