Citroen trebuie sa produca neaparat conceptul asta. Cum arata noul DS E-TENSE, cel mai sexy hibrid din lume

Citroen trebuie sa produca neaparat conceptul asta. Cum arata noul DS E-TENSE, cel mai sexy hibrid din lume
  • Citroen publica primele fotografii si informatii oficiale ale noului DS E-TENSE
  • Spectaculosul concept car francez propune un sistem de rulare hibrid cu 402 CP
  • Acceleratia de la 0 la 100 kilometri pe ora se realizeaza in numai 4.5 secunde
Distribuie pe Facebook

Citroen a publicat in urma cu numai cateva momente primele fotografii si informatii oficiale ale noului concept DS E-TENSE. Spectaculosul prototip cu propulsie hibrida va putea fi admirat pentru prima oara pe viu la inceputul lunii viitoare, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Bugatti Chiron, Pagani Huayra BC. Ferrari GTC4Lusso sau Porsche 718 Boxster nu sunt singurele surprize majore pregatite de cea de-a 86-a editie a evenimentului Geneva International Motor Show.

Amatorii de forme spectaculoase si performante senzationale vor putea admira cu ocazia Salonului Auto desfasurat in perioada 3 - 13 martie in cadrul centrului de conventii Palexpo inclusiv cel mai nou model al companiei... DS.

Conceptul E-TENSE, caci el reprezinta subiectul principal al acestei discutii, impresioneaza in special prin design-ul dramatic stilizat al caroseriei, ce impune respect indiferent de unghiul din care este privit.

DS E-TENSE conceptDS E-TENSE concept

Prizele supradimensionate caracteristice partii frontale, aripile proeminente ce gazduiesc jante din aliaj pe 20 inch sau difuzorul masiv din dotarea spoilerului spate se numara printre primele elemente care ies in evidenta, insa nu sunt si singurele.

Nu de alta, dar meniul exterior continua cu blocuri optice care dispun de tehnologia LED, respectiv semnalizatoare montate la nivelul plafonului, un detaliu in stilul iconicului Citroen DS.

Fotografiile interioare lipsesc cu desavarsire pentru moment, insa oficialii DS dezvaluie ca noul E-TENSE ascunde in cabina un sistem multimedia de top, compus dintr-un ecran tactil de 10 inch si noua difuzoare marca Focal.

DS E-TENSE concept

In ceea ce priveste departamentul tehnic, spectaculosul concept car francez gazduieste la nivelul sasiului monococ din fibra de carbon un sistem de propulsie hibrid cu 402 CP si 516 Nm.

Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in numai 4.5 secunde, in timp ce viteza maxima este de 250 kilometri pe ora, cifre deloc neglijabile daca tinem cont ca fisa tehnica anunta o greutate de 1.800 kilograme.

Conform comunicatului de presa, autonomia noului DS E-TENSE urca pana la 360 de kilometri. Timpul necesar reincarcarii bateriei montate sub podea ramane un mister.

DS E-TENSE conceptDS E-TENSE concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze DS E-TENSE concept
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 26 Februarie 2016