Conceptul Infiniti Q30 vine la Frankfurt

Conceptul Infiniti Q30 vine la Frankfurt
  • Noul Infiniti Q30 debuteaza la Salonul Auto de la Frankfurt
  • Conceptul prefigureaza primul hatchback al marcii japoneze
  • Proiectul va fi supervizat de pilotul Sebastian Vettel
Distribuie pe Facebook

Japonezii de la Infiniti vin la Salonul Auto de la Frankfurt cu noul concept Q30, care va prefigura viitorul compact premium al marcii. Modelul va deveni concurentul direct al noului Audi A, BMW Seria 1 si Mercedes Clasa A.

Materiale inovatoare cu care vor atrage "o noua generatie de clienti premium". Asta isi propun sefii de la Infiniti cu noul concept Q30, ce se remarca printr-un stil distinctiv, orientat catre clientii de lux.

"Q30 este un concept elegant si seducator. Cand vezi feline mari si rapide, precum sunt gheparzii, observi o silueta zvelta si un pas usor. Arata ca si cum ar pluti. Aceasta este ceea ce urmarim si noi cu noul Q30 concept", a declarat Alfonso Albaisa, directorul de Design Infiniti.

Proiectul va fi supervizat de Sebastian Vettel

Astfel, Q30 este continuarea fireasca a filozofiei de design introdusa de precedentul Q50. Acesta, la randul sau, isi trage inspiratia din alte concepte mai vechi cum sunt Emerg-e, Essence sau Etherea.

Infiniti Q30 va fi primul model ce beneficiaza de influenta directa a triplului campion mondial de Formula 1 Sebastian Vettel, recent numit directorul Diviziei de Performanta a companiei japoneze. Din cate se pare, Vettel va supraveghea indeaproape tot stadiul productiei, dorind sa isi puna amprenta si cunostintele asupra conceptului.

Infiniti-ul compact va fi disponibil in 2015

Compacta premium bazata pe Q30 va ajunge in showroom-uri in 2015, potrivit Automotive News. Masina va fi produsa la fabrica Nissan, din orasul britanic Sunderland. In prezent, capacitatea uzinei este extinsa pentru a putea fata face fata unui numar de 60.000 de automobile pe an.

In plus, modelul se va baza pe platforma cu tractiune fata a germanilor de la Mercedes Benz, aceeasi pe care sunt construite modelele de clasa A si B ale constructorului german. Masina va avea un sistem ce ii va permite modificarea garzii la sol in trei pozitii diferite.

Printre modele premium cu care noua masina va concura in clasa compacta se numara Audi A3, BMW seria 1 si Mercedes Clasa A.

Distribuie pe Facebook
mai multe