Conceptul Lamborghini S din 2005 este acum scos la licitatie

Conceptul Lamborghini S din 2005 este acum scos la licitatie
  • Este unicul CONCEPT S functional din lume
  • Recordul de pret obtinut la o licitatie va fi depasit
  • Pretul ar putea atinge si 3 milioane de dolari
Distribuie pe Facebook

Daca va amintiti, acum 10 ani, la Salonul Auto de la Geneva, italienii de la Lamborghini au lansat un concept bazat pe modelul Gallardo. E vorba de un concept speedster pe care l-au numit simplu: Concept S.

Acum 10 ani, Lamborghini prezenta CONCEPT S, un automobil de tip speedster cu design semnat de Luc Donckerwolke, designerul care acum face parte din echipa grupului VAG pentru modelele Bentley. Conceptul acesta era realizat pe un model de serie Gallardo, lansat cu doar un an inainte, dar cu o serie de elemente ce anuntau o varianta de Gallardo Spider. De fapt, in anul urmator, Lamborghini lansa modelul Spider de serie, asa ca putem spune fara probleme ca acest concept a fost cel care a anuntat varianta decapotabila.

Lamborghini Concept S

In momentul lansarii, acest concept a facut mare valva in presa de specialitate. Si asta pentru ca avea o prezenta dramatica, unica si foarte futurista, cu habitaclul impartit in doua si cu luneta inlocuita de doua deflectoare mici de aer, pentru un plus de aerodinamicitate. Ceva asemanator am mai vazut acum cativa ani, dar tot in "ograda" celor din Sant'Agata Bolognese, cand au prezentat conceptul Aventador J.

Interesant este ca masina cu care au venit italienii la Geneva acum un deceniu era strict realizata pentru expunere statica, adica nu era functionala. Dar opinia publica a fost entuziasmata de acest model, asa ca italienii au mai realizat un exemplar, de aceasta data perfect functional, cu care au venit in acelasi an la Concursul de Eleganta de la Pebble Beach, in Statele Unite. Si, in timp ce modelul static se afla la Muzeul Lamborghini, masina functionala a fost vanduta unui colectionar privat. Care, se pare ca vrea sa scape de ea in cadrul licitatiei RM Sotheby care se va desfasura la New York.

Lamborghini Concept S

Conform specialistilor, acest concept, care desi nu este unic ca design, este unicul functional, ar putea obtine un pret cuprins intre 2.4 milioane si 3 milioane de dolari. Dar daca ne gandim ca este o masina unica, s-ar putea ca pretul sa creasca mai mult, in cazul in care vreun seic arab este in cautarea altui Lamborghini rar. Pentru ca un model realizat in serie mica, de doar 12 exemplare, pe care Lamborghini l-a numit Veneno, s-a vandut pentru mai multi bani. Dar nu in cadrul unei licitatii, ci dorect de la fabrica italiana. Cel mai scump Lambo vandut la licitatie este un Reventon vandut in 2009 pentru suma de $2.5 milioane. Si cum si acest model a fost realizat in 21 de unitati, ne-am putea astepta ca aceasta masina unica in toata lumea sa devina brusc cel mai scump Lambo vandut vreodata la licitatie.

Lamborghini Concept S

Lamborghini Concept SLamborghini Concept S

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Lamborghini Concept S
mai multe