Conceptul Renault TreZor prevesteste viitorul marcii franceze. Si e 100% electric, cum altfel?

Conceptul Renault TreZor prevesteste viitorul marcii franceze. Si e 100% electric, cum altfel?
  • Renault a publicat prima imagine oficiala a conceptului TreZor
  • Acesta va fi sursa de inspiratie pentru viitoarele modele ale marcii franceze
  • TreZor este un vehicul 100% electric, a carui agregat dezvolta 350 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Renault a publicat prima imagine oficiala cu cel mai nou concept al lor, botezat TreZor. Acesta este 100 % electric, iar elementele estetice si sistemul de propulsie sunt indicii legate de viitorul constructorului din Hexagon.

In ciuda incercarilor de a-l tine secret pana la premiera oficiala, cel mai nou concept Renault, botezat TreZor, a fost dezvaluit din greseala, odata cu lansarea copertei revistei L'Automobile Magazine.

Astfel, constructorul francez de automobile a renuntat la misterul care inconjura acest concept, si neavand de ales, a publicat prima sa poza oficiala. Este important de stiut din capul locului ca acesta nu va aparea in versiune de serie, ci este conceput doar pentru a ne face o idee despre viitorul marcii Renault.

Odata cu aceasta fotografie, sursa de inspiratie estetica pentru viitoarele modele ale marcii franceze a renuntat si la cateva detalii tehnice. In primul rand, inginerii au utilizat fibra de carbon la constructia sasiului si a caroseriei, ajungand astfel la o masa totala de 1600 de kilograme.

Renault TreZor are o lungime de 4700 de milimetri, o latime de 2180 mm, o inaltime de 1080 de mm, si o garda la sol de doar 2.5 centimetri. Acesta este full-electric, iar motorul alimentat de doua blocuri de baterii, fiecare cu propriul sistem de racire, dezvolta 350 de cai putere si 380 Nm cuplu.

In plus, sistemul de captare si reutilizare a energiei electrice produsa la franare este derivat direct din Formula E, iar prizele de aer se inchid si se deschid pentru o racire optima a sistemului de propulsie.

Francezii de la Renault si-au pus toata priceperea in creearea acestui concept, care spera ei sa devina la fel de important precum DeZir, lansat cu 6 ani in urma, la Salonul Auto de la Paris. Acest concept a reprezentat debutul lui Laurens van den Acker ca designer la Renault, si a stat la baza tuturor modelelor care au urmat.

Distribuie pe Facebook
mai multe