Conceptul Vision prefigureaza noua generatie Mini

Conceptul Vision prefigureaza noua generatie Mini
  • Mini prezinta la Munchen conceptul Vision
  • Modelul prefigureaza noua generatie Mini Cooper
  • Designul reprezinta un mix intre clasic si modern
Distribuie pe Facebook

Mini a dezvaluit recent noul sau concept, numit Vision, ce va prefigura noua generatie a hatchback-ului Mini. Pe langa aspectele de ordin estetic, Mini Vision se bucura de o serie de transformari radicale.

Mini a prezentat la Munchen viitoarea filozofie de design a marcii prin dezvaluirea conceptului Vision, o masina ce vine cu noi provocari pentru rivalii din segmenul premium al clasei compacte.

Exteriorul
Designul lui Mini Vision inglobeaza elemente traditionale inspirate din trecutul marcii britanice, insa se concentreaza si pe aspecte estetice si inovatii tehnologice noi. De exemplu, grila hexagonala a radiatorului este inspirata de clasicul Mini, dar noul concept integreaza atat bara de protectie, cat si luminile auxiliare in grila.

Elementele traditionale se regasesc si in distinctia clara care se face intre plafon, caroserie si geamuri, precum si liniile cromate existente in partea superioara a caroseriei. In partea din spate, Mini Vision se diferentiaza prin stopurile imense, comparativ cu actualele modele.

Mini Vision Concept

Mini Vision ConceptMini Vision Concept

Interiorul

Interiorul lui Mini Vision este futurist. Cockpitul deschis si transparent, usile oscilante si consola centrala "plutitoare" permit pasagerilor sa experimenteze senzatia unui spatiu deschis, combinata cu beneficiile aduse de utilizarea unui spatiu redus dintr-o masina mica.

Respectand aceeasi reteta ca si la partea exterioara, interiorul este dotat cu elemente traditionale care se imbina cu o serie de alte elemente ce tin de viitor. Comutatorul "Driving Experience Control" permite soferului sa ajusteze sistemul de iluminat interior cu o singura apasare de buton.

Noul Vision mai are o caracteristica futurista: podeaua "MINI Disco". Practic, mai multe lumini LED clipesc si transforma podeaua si pedalele intr-o experienta vibranta si stralucitoare, care te duce cu gandul la discoteca.

Mini Vision Concept

Mini Vision ConceptMini Vision Concept

Pe langa schema de lumini ambientala, aceasta noua functie permite si schimbarea display-ului central in doua feluri: clasicul display rotund in stil analog si stilul 3D.

Combinatia de culori portocaliu-albastru folosita in cadrul Vison s-ar putea regasi si pe noile modele de serie Mini.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Mini Vision Concept
mai multe