Cum arata masinile viitorului

Cum arata masinile viitorului
Cand te gandesti la o supermasina a viitorului, ai in minte forme aerodinamice, aspectul agresiv al unui bolid de strada si tevi de esapament care scot flacari, nu-i asa? S-ar putea sa fii surprins de lipsa de imaginatie a designerilor unor marci celebre. Fie nu stapanesc prea bine desenul, fie acestia au avut altceva in cap cand au proiectat aceste masini concept.
Distribuie pe Facebook

Aero-rechinul Audi

Masinile viitorului

Vehiculul zburator al lui Audi este o creatie a turcului Kazim Doku. Acesta a creionat o varianta zburatoare a modelelor Audi, retragand de pe schita rotile si inlocuindu-le cu un sistem de propulsie pe vericala si orizontala. Botezat Shark, modelul lui Doku a castigat in 2009 premiul Desire Competition oferit de designerii italieni.

F-Whale

Masinile viitorului

Chinezul Gary Hu sustine ca balenele ucigase au fost sursa sa de inspiratie atunci cand a proiectat modelul F-Whale. Autoturismul iesit din mana chinezului are accesul plasat sub plansa centrala, scaunul fiind dotat cu un lift si seamana cu orcile dintr-un singur punct de vedere: ne omoara cu misterul privind lipsa rotilor si a motorului.

Un tanc de la BMW

Masinile viitorului

Da, producatorul din Bavaria a inceput cu motoare de avion si exceleaza in autoturisme de lux, insa un designer german s-a gandit sa indeplineasca visul copilului sau si l-a lasat pe acesta sa se instaleze in fata plansei de desen. Pustiul de numai 4 ani a scos la rampa prototipul 4219 Eli, o tancheta de oras numai buna de dat ture prin cartiere rau famate. Caracteristicile lui 4219 Eli? Hmm, pai, ia sa vedem: 42 de roti, trei volane cu tot atatia soferi, zeci de prize de aer pentru motorul amplasat in spate si ... un portbagaj cu jucarii, dotat la randu-i cu o priza de ventilatie.

Cadillac World Thorium Fuel

Masinile viitorului

Loviti de aceeasi manie a rotilor multiple, designerii de la GM nu s-au lasat pana cand nu au creionat un model futurist de Cadillac cu 24 de roti, cate sase pe fiecare colt. Este adus in fata publicului in anul de gratie 2009, socand prin carburantul folosit la motorul sau: uraniu. Manevrat mai cu grija decat centrala de la Cernobal, Caddy-ul WTF ar putea fi incarcat odata la 90 de ani, da asigurari Loren Kulesus, semnatarul acestui concept.

Un Citroen cu Eggo

Masinile viitorului

Numai un om obisnuit cu gropile din asfaltul soselelor sarbesti sau romanesti putea sa scoata la iveala Citroen Eggo. Masina electrica este creatia designerului sarb Damijan Mitic si promite, gratie lonjeroanelor sale, sa strabata fara teama hartoapele din sud-estul Europei. Un concept de masina pentru doua persoane dotat inclusiv cu un panou fotoelectric pe acoperis.

General Motors EN-V

Masinile viitorului

Un proiect comun derulat intre Segway si General Motors a scos la iveala modelul electric GM EN-V. Daca masina sarbului Mitic seamana cu un ou gata sadea in gropi, prototipul celor de la General Motors seamana cu Humpty Dumpty cazut de pe zid. Si nu de pe orice zid, ci de pe Marele Zid Chinezesc! Asta pentru ca, la doar doi ani de la prezentarea produsului, GM a anuntat in 2011 ca ar fi o idee buna ca scooterul electric sa isi faca debutul in China. Acesta poate rula cu aproximativ 40 km/h.

Cand Ferrari joaca hochei...

Masinile viitorului

Cineva se uita prea mult la meciurile de hochei! Altfel nu se explica de ce conceptul Ferrari Monza al designerului american Iman Maghsoudi seamana atat de mult cu un jucator plecat pe faza de atac pe langa mantinela. Un model blocat la limita dintre inovatie si grotesc!

... ucenicii de la Mercedes o iau razna

Masinile viitorului

Lasati de capul lor cu istoria Mercedes pusa in fata la orele de curs, elevii veniti in practica la uzina au scos la iveala varianta nemteasca a inventiilor din productia ceausista "Racheta Alba". Mercedes-Benz F-Cell Roadster este creatia acestora, aminteste de primul model al nemtilor prin rotile sale spitate si singurul autoturism care se manevreaza printr-o carma legata de directia frontala. Sau poate nu, caci tot de la Mercedes vine...

Velierul auto

Masinile viitorului

"Mercedes-Benz Formula Zero" este un concept lansat de producatorul german in 2008 care ar trebui sa aiba un sistem de propulsie bazat pe energia electrica, combinata cu forta vantului. A ramas doar la stadiul de concept, altfel primarul Radu Mazare ar fi fost depistat pana acum conducand unul pe faleza din Constanta.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Masinile viitorului
mai multe