Daihatsu a prezentat 8 noi concept car-uri in Indonezia

Daihatsu a prezentat 8 noi concept car-uri in Indonezia
  • Daihatsu a prezentat in cadrul Salonului Auto din Jakarta opt noi concepte
  • Multe dintre acestea reprezinta o evolutie a unor modele de anul trecut
Distribuie pe Facebook

Daihatsu a prezentat opt concepte noi la Salonul Auto International din Indonezia ce se desfasoara zilele acestea la Jakarta. Modelele fac parte din planurile constructorului japonez de a deveni lider pe piata compactelor economice si ieftine.

Primul dintre acestea, noul UFC 2 este o evolutie a vechiului concept UFC, care a debutat anul trecut tot in cadrul Salonului Auto din Jakarta. Desi are sapte locuri, modelul este unul mic, bazat pe platforma compacta a Daihatsu si este realizat special pentru piata din Indonezia. Interiorul este spatios fara ca dimensiunile masinii sa fie prea mari pentru oras, insa designul pare neatragator comparativ cu UFC.

Urmeaza apoi D-R Estate, versiunea revizuita de japonezi pentru roadsterul cu acelasi nume, D-R, prezentat anul trecut tot aici. Actualul concept are un motor de 600 centimetri cubi, si, spre deosebire de versiunea cabriolet, un acoperis fix.

Daihatsu la Salonul Auto International din Indonezia

Conceptul CUV joaca rolul de flagship al companiei nipone si este un crossover ale carui scaune pentru pasagerii din spate pot fi rearanjate, in timp ce usa portbagajului se poate deschide "in sus si in jos", in functie de necesitate.

Tot la Jakarta si-a facut debutul si sub-brandul Ayla, care a prezentat trei modele: Ayla X-track crossover, Ayla Luxury hatchback si sportiva Ayla GT hatch. Aceasta din urma aduce putin cu Ford Focus RS, remarcandu-se printr-o grila frontala uriasa, evacuari duble si eleron pentru portbagaj.

Daihatsu la Salonul Auto International din Indonezia

Conceptele Daihatsu NC-Y si NC-Z sunt doua masini din clasa super mini, fiind practic doua versiuni ale aceleasi idei. Potrivit Daihatsu, NC-Y are o imagine "intelectuala", in timp ce NC-Z adauga "o imagine dinamica si cool" la gama de modele a producatorului asiatic. Cel mai probabil, versiunea finala a modelului mini va fi dezvoltata in 2014 si va fi prezentata tot spre finalul anului, in cadrul urmatoarei editii a salonului auto.

Compania nipona nu a oferit prea multe detalii tehnice despre fiecare model si nici nu a precizat data la care aceste concepte se vor transforma in automobile de serie.

Daihatsu la Salonul Auto International din Indonezia

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Daihatsu la Salonul Auto International din Indonezia
mai multe