Data viitoare cand vei mai vedea un BMW X6... ar putea fi, de fapt, o Skoda

Data viitoare cand vei mai vedea un BMW X6... ar putea fi, de fapt, o Skoda
  • Skoda prezinta luna viitoare primul SUV Coupe din istoria marcii
  • Noul Vision E anunta, de asemenea, primul sistem de propulsie electric
  • Conceptul ceh se mai lauda si cu o tehnologie de rulare autonoma Level 3
Distribuie pe Facebook

Skoda ar putea fi urmatorul nume din industria auto care intra pe piata SUV-urilor Coupe, dupa Audi si mult anticipatul sau Q8.

La aproximativ o luna distanta de la sfarsitul editiei cu numarul 87 a evenimentului Geneva International Motor Show, producatorii de masini din lumea intreaga se pregatesc de o noua... sarbatoare.

Vorbim, bineinteles, despre Salonul Auto International ce se desfasoara la Shanghai in perioada 21 - 28 aprilie si caruia Skoda ii va calca pragul alaturi de primul SUV coupe din istoria marcii.

O alta premiera datorata noului Vision E se regaseste in 'persoana' sistemului de propulsie electric, capabil sa asigure o autonomie de pana la 500 de kilometri cu o singura incarcare a pachetului de baterii.

Daca mai conteaza, acelasi concept car al companiei cehe se mai lauda si cu o tehnologie de rulare autonoma de nivel 3, adica se descurca de unul singur inclusiv cu depasirea celorlalte masini din trafic.

In ceea ce priveste dimensiunile, noua Skoda Vision E masoara 4.645 mm in lungime si 1.917 mm in latime, fiind astfel mai scurta, insa mai lata decat - de exemplu - proaspat lansatul Kodiaq.

Tot comparativ cu modelul anterior mentionat, surpriza marcii din Mlada Boleslav pentru vizitatorii Salonului Auto de la Shanghai este mai scunda (-36 mm), dar are un ampatament mai mare (+59 mm).

Apoi, daca vine vorba despre performante, cele doua motoare din dotarea sistemului de propulsie electric ascuns sub capota concept car-ului ceh mai asigura si o viteza maxima de 180 kilometri pe ora.

Cat despre o versiune de productie a noului Vision E, aceasta este asteptata in showroom-urile Skoda de pe Batranul Continent in perioada 2019 - 2020, odata cu varianta hibrid a lui Superb.

Skoda Vision E

Skoda Vision E

Skoda Vision E

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 29 Martie 2017