E clar: fara motor central pentru viitorul Corvette

E clar: fara motor central pentru viitorul Corvette
Speculatiile privind viitorul Chevrolet Corvette faceau referire la un motor central. In afara de pozitia sa in masina, niste zvonuri rautacioase mai aveau si tupeul sa zica ca noul Corvette va avea un motor... V6, in loc de V8. Ei bine, care sa fie adevarul?
Distribuie pe Facebook

Viitorul Corvette s-a aratat mai mult sau mai putin virtual intr-o forma incredibila si extrem de futurista, gata sa dea piept cu orice Supercar tupeist cu pedigree italienesc.

Se pare insa ca oficialii General Motors au vrut sa clarifice lucrurile si au dat cateva detalii despre viitorul C7. Mai precis, nici nu se pune problema ca urmatorul Corvette sa aiba motor pozitionat central. Acesta va fi ca si pana acum acolo unde trebuie, in fata. Karl Stracke, vicepresedintele departamentului de motoare de la GM a mai declarat ca motorul lui C7 nu va avea nicidecum un jenant numar de 6 cilindri, ci un zdravan si american V8 de 5.5 litri supraalimentat. Insa, tot oficialul companiei americane nu a eliminat varianta unui Corvette hibrid pe viitor.

Noul C7 va avea un motor complet nou, de tip small block, cu injectie directa, a carui putere va fi ridicata cu ajutorul a doua turbine sau a unui compresor mecanic. Momentan, GM lucreaza la acest motor.

Evident, asa cum spune traditia GM, vor fi si variantele ZR1 si Z06 ale modelului Corvette. Insa, nu se stie momentan despre puterile acestora, dar cert este ca cel putin varianta ZR1 va avea in jurul a 700 de cp.

Un lucru mai este cert: noul supercar american C7 este asteptat sa apara pe piata in 2012. Pana atunci insa asteptam niste imagini oficiale cu masina care este urmarita cu sufletul la gura de catre entuziastii vitezei.

Distribuie pe Facebook
mai multe