Este oficial. Conceptul Opel Astra OPC Extreme intra in productia de serie!

Este oficial. Conceptul Opel Astra OPC Extreme intra in productia de serie!
  • Opel a prezentat la Geneva conceptul Astra OPC Extreme
  • Modelul se lauda cu un 2.0 turbo de 300 CP si alte bunatati
  • O versiune de productie va fi lansata in lunile urmatoare
Distribuie pe Facebook

Editia din acest an a Salonului Auto de la Geneva a reprezentat un adevarat deliciu pentru iubitorii de hot-hatch-uri, publicul prezent la fata locului avand ocazia de a face cunostinta cu numeroase noutati, printre care si conceptul Opel Astra OPC Extreme.

Asa cum anuntam si anterior, noul Opel Astra OPC Extreme Concept este de departe cel mai rapid si mai puternic automobil compact oferit vreodata de compania din Russelsheim, motorul 2.0 turbo capabil sa produca pana la 300 CP reprezentand o prima dovada in acest sens. Si spunem "prima dovada" fiindca lista cu atractii principale mai include si alte bunatati, precum greutatea mai mica cu aproximativ 100 de kilograme comparativ cu versiunea standard OPC.

Opel Astra OPC EXTREME

De asemenea, diferentialul cu alunecare limitata nu lipseste nici el din componenta fisei cu specificatii tehnice, in timp ce transmisia manuala cu sase rapoarte a fost ranforsata pentru a face fata cu succes stresului aditional, iar suspensia si sasiul modificate pentru a livra un maximum de performante.

Deloc surprinzator, numeroase imbunatatiri au fost operate si la nivelul kitului aerodinamic, noul Opel Astra OPC Extreme Concept iesind in evidenta prin prelungirea proeminenta atasata spoilerului fata, capota ventilata a motorului, difuzorul de aer destinat spoilerului spate sau eleronul pentru plafon de dimensiuni mai mult decat generoase, toate aceste detalii fiind realizate din fibra de carbon.

Opel Astra OPC EXTREME

Opel Astra OPC EXTREMEOpel Astra OPC EXTREME

Fibra de carbon care, asa cum am putut observa si cu ocazia primelor fotografii oficiale, a fost utilizata si la producerea jantelor pe 19 inci, incaltate cu anvelope 245/35, dar si la decorarea interiorului. Un interior ce mai atrage toate privirile asupra sa si datorita scaunelor fata Recaro dotate cu centuri de tip ham, cu prindere in sase puncte, sau roll bar-ul care a luat locul banchetei spate.

Vestile bune nu se opresc insa aici. Conform publicatiei britanice Autocar, care citeaza surse din interiorul companiei britanice, impresionantul Opel Astra OPC Extreme nu va mai ramane prea mult timp la stadiul de concept car, o versiune de serie urmand a fi lansata in lunile urmatoare - cel mai probabil cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din 2015.

In functie de cum decurg cererile, compania de automobile din Russelsheim va limita productia impresionantului sau hot-hatch la 50 - 300 de exemplare.

Opel Astra OPC EXTREME

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Opel Astra OPC EXTREME
mai multe