Fanii SKODA o vor in productia de serie cat mai rapid. Imagini OFICIALE cu noua arma anti GTI, RS si AMG

  • Skoda Vision RS debuteaza la Paris
  • Anticipeaza un hot hatch de clasa compacta
  • Sistemul de propulsie hibrid dezvolta 245 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Skoda prezinta conceptul Vision RS cu ocazia Salonului Auto care isi deschide portile maine la Paris. Prototipul va putea fi admirat in "carne si oase" si anunta un viitor hot-hatch de clasa compacta.

Constructorul ceh de automobile a publicat saptamana trecuta cateva schite cu un nou concept Vision RS care anticipeaza un viitor hot-hatch de clasa compacta. Acum, Skoda isi pune fanii pe jar cu prototipul care va putea fi admirat in "carne si oase" in cadrul Salonului Auto de la Paris.

Skoda Vision RS Concept

Acesta masoara 4.356 de milimetri in lungime, 1.810 mm latime iar ampatamentul ajunge la 2.650 de milimetri. Reprezentantii Skoda nu vor sa recunoasca inca, dar surse apropiate companiei sustin ca acest concept ar anticipa de fapt o versiune de performanta a noii generatii Rapid.

Skoda Vision RS Concept

Revenind la prototip, interiorul simplu, dar in acelasi timp modern, poate gazdui pana la patru pasageri si propune un instrumentar de bord digital, scaune si volan sport tesit in zona inferioara, ornamente din fibra de carbon, cusaturi si accente rosii, dar si cateva elemente preluate din motorsport.

Skoda Vision RS Concept

Noul Skoda Vision RS este inainte de toate un concept cu sistem de propulsie hibrid, compus dintr-un motor pe benzina de 1.5 litri si 150 de cai putere si o unitate electrica de 75kW (102 cai putere). Puterea totala de 245 de cai este livrata de o transmisie DSG cu sase trepte, iar acceleratia de la 0 la 100 de km/h se realizeaza in 7.1 secunde. Viteza maxima se opreste la 210 km/h.

Skoda Vision RS Concept

Cel de la volan are la dispozitie trei moduri de rulare: Normal, EV si Sport. Daca primul este clar ce poate face, in modul EV functioneaza doar unitatea electrica, care alimenteaza bateriile cu o capacitate de 13 kWh, si care ii permite conceptului sa parcurga pana la 70 de kilometri in regim electric.

Modul Sport angreneaza ambele unitati de propulsie pentru a oferi performante de top.

Skoda Vision RS Concept

Skoda Vision RS Concept

Skoda Vision RS Concept

Skoda Vision RS Concept

Skoda Vision RS Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Skoda Vision RS Concept
mai multe