Fiat 500L Vans Concept, o masina pentru surferi

Fiat 500L Vans Concept, o masina pentru surferi
  • Masina este realizata pentru un campionat de surf din California
  • Fiat sponsorizeaza acest eveniment din SUA
  • Vans este un producator de incaltaminte sport pentru skateri si surferi
Distribuie pe Facebook

Italienii de la Fiat vor sa faca doua lucruri in 2014: pe de-o parte, sa intre mai puternic pe piata americana, pe cealalta parte, sa ofere o gama mai variata pe piata. Dupa ce au lansat nu demult Fiat Panda Cross, iata ca acum au venit cu un concept interesant, special realizat pentru un eveniment.

Fiat se va urca pe valuri in aceasta saptamana pe plaja Huntington din California, acolo unde, de pe 26 iulie pana pe 3 august se va desfasura Vans US Open, un campionat dedicat surferilor. Dupa cum spune si numele, principalul sponsor este compania de incaltaminte sport Vans, un partener la acest eveniment fiind insa si Fiat. Motiv pentru care, italienii s-au gandit sa realizeze un concept special pentru acest eveniment.

Dupa ce am vazut saptamana trecuta masina de serie numita Fiat Panda Cross punandu-se in vanzare, Fiat mai vrea sa-si faca publica dorinta de a intra si pe segmentul sport si outdoor. Din acest motiv, ei au lansat un model unic, un concept, numit 500L Vans Concept. O masina care incearca sa aduca un omagiu firmei de incaltaminte si care sa fie un produs de marketing, atat pe perioada evenimentului din California, cat si ulterior.

Masina este la baza un Fiat 500L normal, dotat cu un motor pe benzina 1.4 Turbo ce produce 160 cp. Insa la exterior, masina este cu adevarat speciala. Grila frontala este dotata cu 4 guri de aer incercuite de inele cu LED, menite sa creasca spiritul de aventura a acestui concept, dupa cum spune purtatorul de cuvant al companiei italiene. Pe langa farurile obisnuite si cele 4 cercuri cu iluminare LED, mai sunt si doua proiectoare de ceata, scopul acestei avalanse de lumina fiind noptile lungi petrecute pe plaja dupa o zi intreaga de surf... cica.

Culoarea exterioara este formata din 3 nuante, albastru inchis, alb si albastru deschis. Oricum, sunt culori care te duc cu gandul la ocean, ceea ce este si ideea acestui concept. Pe plafon, Fiat 500L Vans Concept are o infoliere cu model in carouri, specific marcii, iar deasupra este montat un portbagaj special in care poate fi incarcat echipamentul de surfing, dar si pana la 4 placi de surf.

Faptul ca aceasta masina a fost realizata pentru compania Vans se vede insa cel mai mult la interior. Bordul, infoliat special cu motive underground, stickere vechi si noi ale surferilor si ale skaterilor, in timp ce tapiteria este realizata din acelasi material textil ca si tenesii Vans, in timp ce pedalele sunt acoperite cu un cauciuc similar cu talpa acestora.

Masina va fi expusa in cadrul evenimentului din California pana pe 3 august, alaturi de alte masini Fiat, semn ca marca din Italia vrea sa intre mai puternic nu doar in Europa, acolo unde se vinde doar modelul 500, ci si in America de Nord, acolo unde... nu prea se vinde Fiat. Dar cum planurile marcii sunt din ce in ce mai serioase, speram sa vedem atat modele noi, cat si alte concepte care sa se materializeze curand in autoturisme de serie.

Fiat 500L Vans Concept

Fiat 500L Vans Concept

Fiat 500L Vans Concept

Fiat 500L Vans ConceptFiat 500L Vans ConceptFiat 500L Vans Concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Fiat 500L Vans Concept
mai multe