Frankfurt Motor Show 2011: HX1, un concept spectaculos marca Peugeot!

Intrebare de un milion de puncte: Poate exista un singur automobil care, in acelasi timp, sa fie si prietenos cu mediul, si extrem de atragator si atat de spatios incat sa gazduiasca pana la sase pasageri? Raspunsul se afla la cei de la Peugeot, constructorul francez urmand a dezvalui la Franfkurt Motor Show 2011 spectaculosul concept car HX1.
Distribuie pe Facebook

Daca dam la o parte caroseria atent sculptata, putem observa cu mare usurinta ca noul HX1 de la Peugeot este mai degraba o masina a prezentului decat a viitorului. Mai exact, dramaticul concept car - ce-si va lasa admirate liniile si formele abia peste doua saptamani, atunci cand Franfkurt Motor Show 2011 va lua startul, se bucura de tehnologia HYbrid4, vanduta deja de constructorul francez pe modele precum 3008 HYbrid4 sau 508 RXH.

Frankfurt Motor Show 2011: HX1, un concept spectaculos marca Peugeot!

In cazul in care nu esti familiar cu trenul de rulare mentionat anterior, acesta presupune pentru inceput un propulsor diesel de 2.2 litri, cuplat la o transmisie automata in sase trepte ce trimite toti cei 204 cai putere exclusiv rotilor fata. In plus, partea din spate vine la pachet cu un motor electric, ce dezvolta aproximativ 95 cai putere. Rezultatul este de-a dreptul fantastic, intregul sistem avand o putere maxima de fix 299 CP si transformand automobilul intr-unul cu tractiune integrala. De asemenea, atunci cand functioneaza doar pe electricitate, noul concept Peugeot HX1 se bucura de avantajele tractiunii spate. Plus o autonomie de aproape 30 de kilometri.

Frankfurt Motor Show 2011: HX1, un concept spectaculos marca Peugeot!

Suna destul de bine, insa cel mai probabil noul model al constructorului francez nu-si va face prea multi prieteni datorita trenului de rulare hibrid. Drept urmare, este cazul ca designul sa intre in scena. Privit din unele unghiuri, noul Peugeot HX1 poate fi confundat cu usurinta cu un sedan, insa nimic nu este mai gresit de atat. Conform constructorului francez, spectaculosul concept car se bucura de arhitectura unui MPV si numeroase artificii aerodinamice, capabile sa creeze un coefcient aerodinamic de numai 0.28 - in alta ordine de idei, cu o astfel de valoare se poate lauda si un Porsche 911!

Frankfurt Motor Show 2011: HX1, un concept spectaculos marca Peugeot!

De asemenea, de un aspect dramatic se bucura si interiorul noului Peugeot HX1 Concept Car, ce poate gazdui pana la sase pasageri. Sase pasageri ce vor fi intampinati de usile de tip half-scissor, ce se deschid in sens opus si nu sunt despartite de nici un fel de montant B - fie el partial sau total.

Frankfurt Motor Show 2011: HX1, un concept spectaculos marca Peugeot!

Nu exista nici un fel de detaliu la acest moment cu privire la o posibila versiune de serie, insa un lucru este cert: mai devreme sau mai tarziu, numeroase elemente stilistice - ce dau nastere designului dramatic de care se bucura conceptul HX1, vor ajunge pe modelele de strada ale francezilor de la Peugeot.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Peugeot HX1 Concept Car
mai multe