Frumusete la superlativ: Alfa Romeo 4C, direct de la Geneva Motor Show

Frumusete la superlativ: Alfa Romeo 4C, direct de la Geneva Motor Show
Dupa ce au lansat modelul 8C Competizione, multa lume a spus ca este imposibil ca Alfa Romeo sa mai uimeasca industria auto cu o masina mai frumoasa. O nominalizare pentru cea mai frumoasa masina ce poarta sigla Alfa Romeo este noul concept 4C, o masina sport-coupe mica, gata sa ia cu asalt segmentul dominat de Lotus.
Distribuie pe Facebook

Frumusetea la marca italieneasca Alfa Romeo este ca ofera masini cu aroma traditionala precum Ferrari si Maserati, dar la un pret mai accesibil. Sau cel putin asta se asteapta de la cel mai nou membru al familiei Alfa, conceptul Alfa Romeo 4C dezvaluit astazi la Geneva.

Frumusete la superlativ: Alfa Romeo 4C, direct de la Geneva Motor Show

O masina mult mai mica decat fratiorul mare 8C, acest nou mini-Supercar numit 4C este succesorul bolidului de 420 cp care a uimit industria auto prin frumusetea sa. Intr-o forma mai compacta, noul 4C promite sa fie o masina sport care sa ofere adrenalina din plin soferilor tineri carora li se adreseaza. Insa daca ne uitam la specificatii, clientii pentru un eventual 4C de serie trebuie sa fie si destul de bogati...

Vorbim de un motor mic de 1.8 litri Turbo de pe modelul Giulietta, ce produce putin peste 200 cp, insa daca ne uitam si la greutate, vedem ca puterea este mai multa decat suficienta: 850 kg. Si asta datorita materialelor carbon si aluminiu care predomina masina-concept. Cei peste 200 de cp isi vor face treaba si drumul catre rotile din spate cu ajutorul transmisie Alfa TCT cu dublu-ambreiaj. Greutatea mica este si ea raspunzatoare pentru cele 4 secunde cat asteapta soferul sa ajunga de la 0 la 100 km/h sau cat asteapta sa ajunga la peste 250 km/h...

Frumusete la superlativ: Alfa Romeo 4C, direct de la Geneva Motor Show

Asadar, o masina sport de mici dimensiuni, cu un motor mic turbo, amplasat frontal, si tractiune spate. Pare reteta unui real succes, nu-i asa? Chiar in acest moment, Alfa Romeo se gandeste la posibilitatea intrarii modelului 4C in serie, fapt ce ar putea sa salveze piata nord-americana a masinilor Alfa. Dar pana atunci, ne multumim cu galeria foto de la Geneva: masina + fetele aferente.


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (23) Poze Alfa Romeo 4C Concept
mai multe