Hot hatch-ul care te face sa uiti de Golf GTI si Focus ST. De-ar intra in productie s-ar vinde ca painea calda

Hot hatch-ul care te face sa uiti de Golf GTI si Focus ST. De-ar intra in productie s-ar vinde ca painea calda
  • Este un show car
  • Piesele vor fi disponibile la finalul anului
  • Motorul turbo este stock
Distribuie pe Facebook

Constructorul asiatic de automobile a adus, printre altele, la Salonul Auto de la Seul un concept botezat N Performance Car. Acesta este bazat pe hot-hatch-ul Veloster N si vine cu mai multe elemente de caroserie noi care vor fi disponibile la finalul anului.

Salonul Auto de la Seul nu se bucura de popularitatea si nici nu are prestigiul Saloanelor cu traditie, cum ar fi cel de la Geneva, Paris sau Frankfurt, dar asta nu inseamna ca producatorii de automobile nu aduc si in capitala Coreei de Sud masini sau concepte interesante.

Spre exemplu Hyundai a venit anul acesta cu un prototip botezat N Performance Car. Este de fapt un Veloster N echipat cu aproape 80 de componente noi, care vor fi incluse in catalogul N Performance la finalul acestui an. Pentru inceput, piesele vor putea fi montate numai pe hot hatch-ul Veloster N dar ulterior Hyundai le va adapta si pe alte modele din gama.

Hyundai N Performance Car

La prima vedere observam barele de protectie noi, capota cu priza de aer incorporata, vopseaua mata, accentele portocalii, jantele forjate sau aripa spate deloc discreta, confectionata din fibra de carbon. Din acelasi material sunt si splitter-ul frontal, pragurile si difuzorul de aer.

Toate acestea reduc masa proprie a conceptului cu 30 de kilograme, comparativ cu un Veloster N stock. O veste buna, avand in vedere ca propulsorul de 2.0 litri turbo a ramas neatins, astfel ca dezvolta tot 275 de cai putere si 378 Nm cuplu.

Hyundai N Performance Car

Hyundai nu a publicat imagini cu interiorul acestui prototip, dar in comunicatul de presa se arata ca habitaclul a primit 20 de elemente diferite de cele regasite pe Veloster N, inclusiv scaune scoica, volan, plafon sau bord.

Distribuie pe Facebook
mai multe