In 2006, Lamborghini a construit un Gallardo fara plafon. Unicul exemplar functional este acum de vanzare

  • Singurul exemplar functional
  • Construit in 2006
  • Are circa 200 de kilometri la bord
Distribuie pe Facebook

Unicul prototip functional Lamborghini Concept S va fi scos la vanzare in cadrul unei licitatii organizate in Abu Dhabi de casa RM Sotheby's. Masina are circa 200 de kilometri la bord.

La un an de la debutul lui Gallardo, Lamborghini venea la Salonul Auto de la Geneva cu Concept S, un prototip bazat pe cel mai mic Lambo, fara plafon si cu un parbriz si geamuri laterale minuscule. Un design inspirat de roadsterele cu un singur loc din trecut, creionat de Luc Donckerwolke, actualul sef de design de la Kia, Hyundai si Genesis.

Lamborghini Concept S

In 2006, italienii au construit chiar si un exemplar functional, folosind ca punct de plecare un Gallardo. Asta inseamna ca ascundea in spate un propulsor V10 de 5.0 litri, aspirat natural, care livra ambelor punti 500 de cai putere. Lamborghini ar fi urmat sa dezvolte in total 100 de exemplare, dar planurile au fost abandonate.

Lamborghini Concept S

Prototipul prezentat la Geneva a ajuns in muzeul brand-ului din Sant'Agata Bolognese iar cel functional in garajul unui pasionat anonim. Acesta a incercat sa il vanda in repetate randuri, inclusiv in 2015 si 2017, dar fara succes. La acea vreme, masina era evaluata la o suma cuprinsa intre 2.4 si 3 milioane de dolari.

Lamborghini Concept S

Luna aceasta, Lamborghini Concept S incearca din nou sa-si gaseasca o noua casa. De aceasta data in cadrul unei licitatii organizate in Abu Dhabi de casa RM Sotheby's.

Lamborghini Concept S

Asa cum spuneam mai sus, in ultimii 13 ani masina a parcurs doar 200 de kilometri iar specialistii se asteapta ca suma licitata sa se ridice la cel putin 1.2 milioane de euro.

Lamborghini Concept S

Lamborghini Concept S

Lamborghini Concept S

Lamborghini Concept S

Lamborghini Concept S

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Lamborghini Concept S
mai multe