Infiniti prezinta un monstru de aproape 500 de cai si tehnologie inspirata din Formula 1

Infiniti prezinta un monstru de aproape 500 de cai si tehnologie inspirata din Formula 1
  • Infiniti a dezvoltat conceptul Q60 Project Black S impreuna cu echipa de Formula 1 Renault
  • Acesta are un V6 de 3.0 litri sub capota
  • Conceptul va folosi tehnologie inspirata din Formula 1
Distribuie pe Facebook

Infiniti va prezenta cu ocazia Salonului Auto de la Geneva un concept dezvoltat impreuna cu echipa de Formula 1 Renault. Acesta este botezat Q60 Project Black S si este inca incert daca va avea sau nu o versiune de serie.

Constructorul japonez de automobile a crescut foarte mult in ultimii ani pe piata din Europa, insa din pacate a trebuit sa renunte la Romania in 2014 din cauza vanzarilor modeste. Mare pacat, deoarece potentialii clienti romani nu vor putea avea asa ceva (daca va intra in productie).

Ce este acest ceva? Ei bine, acesta este conceptul Infiniti Q60 Project Black S, bazat pe actuala generatie a coupe-ului Q60, si asa cum spuneam mai sus, este dezvoltat impreuna cu inginerii echipei de Formula 1 Renault.

Infiniti Q60 Project Black S

Pentru inceput, exteriorul iese in evidenta multumita unui kit agresiv desenat de studioul de design Infiniti din Marea Britanie, compus din bare fata si spate sculpturale, mai multe accesorii aerodinamice din fibra de carbon, tevi de evacuare din titan albastru si un set de jante de 21 de inch Black S.

Adevaratele surprize se regasesc sub capota, acolo unde se ascunde propulsorul V6 de 3.0 litri, care echipeaza versiunea de top a coupe-ului Q60S. Pe langa faptul ca dezvolta initial 405 cai putere si 475 Nm cuplu, acestuia i-a fost alaturat un sistem asemanator KERS-ului folosit de monoposturile de Formula 1.

Infiniti Q60 Project Black S

Puterea ar urma sa creasca astfel pana in jurul a 500 de cai putere, iar multumita acestui sistem, energia kinetica utilizata la franare si cea termica dezvoltata de sistemul de evacuare vor fi transformate in energie electrica, care va oferi un plus de putere la acceleratie.

Nu se stie inca daca acest concept va intra in productie in viitorul apropiat, insa constructorul japonez de automobile a precizat ca il va prezenta cu ocazia Salonului Auto de la Geneva care isi va deschide portile in 7 martie. Probabil feedback-ul pe care il va primi dupa acest eveniment va decide soarta lui Q60 Project Black S.

Infiniti Q60 Project Black S

Infiniti Q60 Project Black S

Distribuie pe Facebook
mai multe