Infiniti Q30 - Cum arata rivalul trio-ului Audi A3, BMW Seria 1 si Mercedes A-Class

Infiniti Q30 - Cum arata rivalul trio-ului Audi A3, BMW Seria 1 si Mercedes A-Class
  • Noul Infiniti Q30 Concept se lanseaza la Frankfurt Motor Show
  • Modelul se remarca printr-un design fluent si placut privirii
  • Versiunea de productie este asteptata in cursul anului 2015
Distribuie pe Facebook

Segmentul automobilelor premium de clasa compacta este pe cale sa ofere un duel mai aprig ca niciodata, japonezii de la Infiniti pregatindu-se sa se alature conationalilor de la Lexus, respectiv suedezilor de la Volvo in lupta acestora impotriva trio-ului german format din Audi A3, BMW Seria 1 si Mercedes A-Class.

Nu mai reprezinta nici un mister pentru nimeni. Asa cum anuntam si initial, japonezii de la Infiniti vor profita de editia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt pentru a dezvalui in fata intregii planete noul Q30, un concept ce prefigureaza primul automobil compact al marcii si, totodata, un rival pentru trio-ul german format din Audi A3, BMW Seria 1 si Mercedes A-Class.

Dupa cum putem observa si in prima fotografie oficiala facuta publica de compania nipona, noul Infiniti Q30 Concept se remarca printr-un design fluent si placut privirii, la nivelul caruia si-au facut loc si mai multe detalii vizuale pe care le-au putut admira cu ocazia premierei mondiale a conceptului Etherea - detalii vizuale aduse insa acum cu un pas mai aproape de productia de serie.

In ceea ce priveste aspectul tehnic, acesta ramane din pacate un mare mister si la acest moment, drept pentru care readucem in discutie zvonurile care afirma faptul ca primul automobil compact din istoria constructorului japonez va avea la baza platforma Mercedes MFA, ce gazduieste si ultimele generatii ale modelelor A si B-Class.

Drept urmare, nu ar fi de mirare daca noul si mult anticipatul Infiniti Q30 va fi oferit in compania acelorasi motorizari ce propulseaza si autoturismele germane din Stuttgart, insa acest lucru ramane de vazut. Cel mai probabil in cursul anului 2015, atunci cand se preconizeaza ca acest impresionant concept car va ajunge in showroom-uri intr-o versiune de serie.

Infiniti Q30 Concept

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 27 August 2013