Infiniti se gandeste serios sa produca sperietoarea de BMW-uri M

Infiniti se gandeste serios sa produca sperietoarea de BMW-uri M
  • Infiniti se gandeste serios sa produca in serie conceptul Q60 Project Black S
  • Afirmatia a fost facuta de un oficial al constructorului japonez de automobile
  • Acest concept este dezvoltat impreuna cu echipa de Formula 1 Renault
Distribuie pe Facebook

Un oficial de rang inalt din cadrul Infiniti a recunoscut ca brand-ul japonez se gandeste serios sa produca o versiune de serie a conceptului Q60 Project Black S. Acesta este dezvoltat impreuna cu echipa de Formula 1 Renault Sport F1 si a fost prezentat oficial cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Divizia de lux a niponilor de la Nissan a dezvoltat in ultimii ani doua concepte care sa prevesteasca doi rivali de serie pentru modelele de performanta AMG si M. Primul dintre acestea, Q50 Eau Rouge era cat pe ce sa intre in productie, insa GT-R-ul prezenta un interes mai mare pentru oficialii constructorului japonez de automobile, asa ca s-a decis "uciderea lui din fasa".

Infiniti Q60 Project Black S si Q50 Eau Rouge

Anul acesta, Infiniti a adus la Geneva un concept denumit Q60 Project Black S, care a atras imediat privirile tuturor celor prezenti. Dupa acest moment, sportiva japoneza a intrat intr-un con de umbra, insa acum, un oficial al diviziei Infiniti Cars Australia o scoate la lumina.

Infiniti Q60 Project Black S si Q50 Eau Rouge

Managerul de planificare a produselor, Bernard Michel, a vorbit cu cei de la Motor Magazine despre acest concept si a dat de inteles ca japonezii se gandesc foarte serios sa dezvolte o versiune de productie a acestuia.

Infiniti Q60 Project Black S si Q50 Eau Rouge

"Sa spunem doar ca sub noul regim acest lucru s-ar putea intampla. Roland Krueger este CEO-ul acum, vine de la BMW, asadar masini de inalta performanta, si are un obiectiv, vrea sa vada tot felul de astfel de proiecte capatand viata. El doreste sa dezvolte in continuare acest brand," a precizat Michel.

Infiniti Q60 Project Black S si Q50 Eau Rouge

In caz ca ai uitat, conceptul Infiniti Q60 Project Black S este dezvoltat impreuna cu inginerii echipei de Formula 1 Renault si iti ia ochii cu un body-kit agresiv, accesorii aerodinamice din fibra de carbon, tevi de evacuare din titan albastru, un set de jante de 21 de inch si un propulsor V6 de 3.0 litri sub capota.

Infiniti Q60 Project Black S si Q50 Eau Rouge

Dupa cateva modificari, acesta dispune de 500 de cai putere si de un sistem asemanator KERS-ului folosit de monoposturile de Formula 1. Multumita acestuia, energia kinetica utilizata la franare si cea termina dezvoltata de sistemul de evacuare vor fi transformate in energie electrica, care va oferi un plus la acceleratie.

Infiniti Q60 Project Black S si Q50 Eau Rouge

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, Infiniti a prezentat in premiera conceptul Q60 Project Black S cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din acest an, insa pana acum nu au existat indicii concrete ca acesta are vreo sansa sa intre in productie.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Infiniti Q60 Project Black S si Q50 Eau Rouge
mai multe