Iti mai aduci aminte cand BMW a lansat un X5 cu motor V12?

Iti mai aduci aminte cand BMW a lansat un X5 cu motor V12?
  • Iti mai aduci aminte cand BMW a lansat un X5 cu motor V12?
  • Construit pe platforma vechiului E53, proiectul Le Mans venea cu peste 700 de cai sub capota
Distribuie pe Facebook

Construit pe platforma vechiului E53, proiectul Le Mans venea cu peste 700 de cai sub capota.

Prezentata publicului larg in urma cu mai bine de doua decenii - inca de la sfarsitul anilor '90, prima generatie a gamei comercializate de compania BMW sub numele de X5 a fost disponibila - la vanzare, in nenumarate versiuni si configuratii. Printre optiunile puse la dispozitia clientilor s-au numarat inclusiv mai multe variante V8 - precum 4.4i, 4.6is sau 4.8is, cu puteri maxime de pana la 360 de cai.

BMW X5 Le Mans

BMW X5 Le Mans

BMW X5 Le Mans

Exista insa o reteta si mai spectaculoasa - pe nume Le Mans, pe care cumparatorii nu au putut-o avea niciodata, indiferent de suma din conturi, numele din buletin si masinile din garaj.

Despre aceasta este vorba si in urmatorul material video - lung de patru minute si undeva in jurul a 57 de secunde, unde compania BMW prezinta - in detaliu, atat de la interior, cat si de la exterior, respectivul X5. Un alt subiect de discutie al filmului cu pricina il reprezinta - deloc surprinzator, motorul aspirat natural, cu 12 cilndri in V si capacitatea de 6.1 litri, imprumutat de la prototipul V12 LMR.

Sub capota proiectului Le Mans insa, unitatea mentionata anterior ofera peste 700 de cai putere - suficient pentru ca extremul SUV sa parcurga Nurburgring-ul in mai putin de opt minute.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 29 Aprilie 2021