Jaguar confirma: Primul sau SUV debuteaza la Salonul Auto de la Frankfurt

Jaguar confirma: Primul sau SUV debuteaza la Salonul Auto de la Frankfurt
  • Noul Jaguar C-X17 debuteaza la Salonul Auto de la Frankfurt
  • Concept car-ul prefigureaza primul SUV din istoria companiei
  • Versiunea de serie va sosi pe piata, cel mai devreme, in 2015
Distribuie pe Facebook

Zvonuri cu privire la debutul iminent al unui SUV Jaguar au umplut internetul in ultima perioada de timp, insa abia astazi compania britanica de automobile ne confirma aceste informatii.

Surprins deja in mai multe fotografii spion si anticipat de numeroase zvonuri mai mult sau mai putin oficiale, primul SUV din istoria englezilor de la Jaguar a devenit astazi o certitudine, constructorul din Coventry dezvaluind in cursul acestei dimineti cateva informatii si o fotografie de tip teaser cu urmatoarea sa creatie.

Din pacate, detaliile cu adevarat importante lipsesc cu desavarsire si la acest moment, oficialii Jaguar multumindu-se sa anunte in scurtul sau comunicat de presa ca mult anticipatul sau SUV va debuta in premiera mondiala saptamana viitoare, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, sub forma concept car-ului C-X17. De asemenea, acelasi comunicat de presa ne mai anunta si ca viitorul automobil al companiei britanice va fi construit pe o platforma modulara realizata din aluminiu, in timp ce fotografia facuta publica nu lasa la vedere mai nimic, cu exceptia a ceea ce pare a fi o pereche de aripi proeminente si un set de stopuri inspirate de (momentan) roadster-ul F-Type.

Pe de alta parte, majoritatea zvonurilor de pana acum anunta ca primul SUV din istoria englezilor de la Jaguar va fi oferit atat intr-o intr-o versiune cu tractiune spate, cat si intr-o varianta cu tractiune integrala. In ceea ce priveste gama de motorizari, aceasta va cuprinde un motor diesel in patru cilindri, de 2.2 litri, ce vine in doua optiuni - 163 de cai putere sau 220 de cai putere, precum si un motor V6 diesel de 3.0 litri si 240 de cai putere. Optiunile pe benzina vor include un motor turbo de 2.0 litri si 240 de cai putere, dar si un motor V6 supraalimentat de 3.0 litri, capabil sa produca 340 de cai putere.

Jaguar C-X17 Concept

Distribuie pe Facebook
mai multe