Prototipul SUV-ului Jaguar, surprins in teste in Marea Britanie

Prototipul SUV-ului Jaguar, surprins in teste in Marea Britanie
  • Noul Jaguar XQ ar putea debuta in cursul anului 2015
  • SUV-ul va fi oferit cu tractiune spate sau integrala
  • Gama de motorizari include unitati diesel si pe benzina
Distribuie pe Facebook

Noul SUV Jaguar este mai aproape decat ne-am fi asteptat. Desi surse din cadrul companiei britanice il dadeau ca sigur pentru 2016, se pare ca noul XQ va fi gata cu un an mai devreme, in 2015. Pana atunci, producatorul a fost surprins testand un astfel de prototip pe drumurile din Marea Britanie.

Noul crossover Jaguar ar putea fi dezvaluit peste numai o saptamana, atunci cand debuteaza Salonul Auto de la Frankfurt. Pana atunci insa, britanicii il testeaza pe drumurile publice din Regat. Un prototip a fost surprins in cateva fotografii spion realizate in orasul Warwickshire si ofera cateva indicii timpurii despre cum va arata viitorul SUV al marcii.

Versiunea finala va fi diferita

Masina surprinsa in teste are o caroserie destul de inalta, de hatchback, un plafon aerodinamic si stopuri imprumutate de la modelul XF, in timp ce sub capota se afla un motor de V6 pe benzina, cu capacitate cilindrica de 3.0 litri, scrie Autocar.

Jaguar XQ

Versiunea finala a lui Jaguar XQ va fi construita pe platforma de aluminiu Premium Lightweight Architecture (PLA), imprumutata de la viitorul X760. Ca si berlina cu care imparte platforma, crossover-ul va fi oferit atat intr-o varianta cu tractiune integrala, cat si intr-o versiune cu tractiune spate.

Gama de motorizari va cuprinde un motor diesel in patru cilindri, de 2.2 litri, ce vine in doua versiuni (163 de cai putere sau 220 de cai putere), precum si un motor V6 diesel de 3.0 litri si 240 de cai putere. Optiunile pe benzina vor include un motor turbo de 2.0 litri si 240 de cai putere, dar si un motor V6 supraalimentat de 3.0 litri, capabil sa produca 340 de cai putere.

Noul crossover va fi produs la fabrica Land Rover din Solihull. Motivul invocat de britanici este ca aici se afla linia de productie a noii platforme usoare PLA. Printre rivalii lui Jaguar XQ se numara cel mai nou model Porsche, SUV-ul Macan, dar si BMW X3 sau Audi Q5. Tinta de vanzari a hatch-ului cu tractiune 4x4 va fi familistul tanar, cu bani in buzunar, marturiseau surse din cadrul companiei.

Jaguar XQ

Distribuie pe Facebook
mai multe