Jaguar prezinta Project 7. Video si imagini in articol.

Jaguar prezinta Project 7. Video si imagini in articol.
  • Jaguar Project 7 va putea fi admirat in premiera la Goodwood Festival of Speed 2013
  • Masina este un omagiu adus modelelor de curse din anii '50
  • Project F are la baza modelul F-Type roadster, proaspat lansat pe piata
Distribuie pe Facebook

Jaguar este una dintre marcile pline de trecut istoric in motorsport, dar de o oarecare perceptie din partea publicului cum ca este o marca dedicata persoanelor in varsta. In ultima vreme insa, Jaguar a lansat masini mai sportive si de dimensiuni mai reduse, pentru a atrage si un public tanar si dornic de senzatii tari. Insa pentru Peoject F nu s-a putut abtine sa nu mai revina inca o data la trecut.

Noul Jaguar Project F trebuia sa fie surpriza britanicilor pe care urmau sa o dezvaluie in cadrul celui mai mare eveniment auto, Goodwood Festival of Speed, care va avea loc in acest sfarsit de saptamana. Insa iata ca englezii au decis sa ne arate in cateva imagini si intr-un film de prezentare cateva detalii despre acest proiect unicat.

Roadsterul este realizat de o echipa condusa de Directorul de Design, Ian Callum, si are la baza modelul de serie F-Type. Insa inspiratia pentru realizarea acestei masini vine de la modelul D-Type de curse realizat intre anii 1954 si 1957. Acest roadster a castigat cursa de 24 de ore de la Le Mans de 3 ori, in '55, '56 si '57. Tocmai din acest motiv, pentru ca masini Jaguar au castigat competitia Le Mans de 7 ori intre 1951 si 1990, acest concept unic se numeste Project 7.

Jaguar Project 7Jaguar D-Type, masina care a inspirat Project 7

"Project 7 este o masina sport cu un singur loc, bazata pe F-Type, cu inspiratie din lumea curselor la care viseaza orice designer" spune Callum. "Are un singur scop: sa fie condusa repede si sa fie placuta de pilot. Masinile sport Jaguar sunt cunoscute pentru performantele spectaculoase si designul curat. Project 7 capteaza acest spirit Jaguar in cea mai pura forma" mai adauga designerul englez.

Transformarea lui F-Type de la o decapotabila la o masina de tip speedster de curse a necesitat inlaturarea completa a plafonului textil, instalarea unui parbriz decupat, dar si multe alte elemente inspirate de modelul D-Type, cum ar fi si aripioara din spatele pilotului care include un rollbar.

Jaguar Project 7Jaguar Project 7

Jaguar Project 7

Oficialii Jaguar spun ca modificarile aerodinamice includ un spoiler de carbon in partea din fata, praguri laterale, un difuzor de aer mai mare in spate si un eleron spate care are un unghi de 14 grade inclinatie. In continuare, masina are jante pe 20 de inch cu insertii de carbon, prize de aer si oglinzi laterale tot din carbon.

Interiorul a fost si el inspirat de lumea curselor de altadata, cu finisaje in piele de tip diamant, in romburi, un scaun sport coborat cu 3 cm, insertii de carbon si padele de aluminiu pentru schimbarea treptelor de viteza de la transmisia in 8 viteze. In plus, scaunul pasagerului a disparut, lansand loc unui suport pentru casca de concurs, masura necesara de siguranta. Un lucru e clar: scopul a fost de a combina trecutul cu prezentul, clasicul cu tehnologia.

Jaguar Project 7Jaguar Project 7Jaguar Project 7

Jaguar Project 7Jaguar Project 7Jaguar Project 7

Desi motorul cel mai puternic de pe F-Type S de 5.0 litri are 488 cp, inginerii de la Jaguar au mai reusit sa adauge acestui propulsor supraalimentat incat 54 de cp, totalul fiind acum de 542 cp si un cuplu motor de 680 Nm, destul incat masina sa atinga aproape 300 km/h. Acceleratia lui Project 7 de la 0 la 100 km/h se face in doar 4.1 secunde.

Desi Project 7 este doar un exercitiu de design al celor de la Jaguar, masina va putea fi admirata chiar si in actiune la Goodwood Festival of Speed, in acest sfarsit de saptamana, in timp ce va fi condusa de Mike Cross, Inginer-Sef la Jaguar, in cadrul urcarii in coasta.

Jaguar Project 7Jaguar Project 7Jaguar Project 7Jaguar Project 7

Jaguar Project 7

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (29) Poze Jaguar Project 7
mai multe