Kia prezinta primul "extended hot hatch" al lumii. Conceptul Proceed va putea fi admirat la Frankfurt

Kia prezinta primul "extended hot hatch" al lumii. Conceptul Proceed va putea fi admirat la Frankfurt
  • Kia publica primele imagini ale conceptului Proceed
  • Acesta este primul extended hot hatch al lumii
  • Debuteaza oficial la Frankfurt
Distribuie pe Facebook

Constructorul asiatic de automobile a publicat primele imagini ale conceptului Proceed. Acesta introduce un nou tip de caroserie, denumit "extended hot hatch", si va debuta cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Unul dintre cele mai prestigioase evenimente auto din lume isi va deschide portile in mai putin de o saptamana, iar marii constructori sunt prinsi in febra pregatirilor. Printre expozanti regasim peste 50 de nume mari din Europa, SUA si Asia, insa si 9 absenti: Peugeot, DS, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Nissan si Infiniti.

Sud-coreenii de la Kia isi asteapta fanii cu mai multe modele noi, inclusiv facelift-ul SUV-ului Sorento, insa si cu un concept extrem de interesant. Acesta a fost botezat Proceed, iar primele imagini au fost publicate pe internet cu putin timp in urma.

Kia Proceed Concept

Stiam deja ca acest concept va pastra caracterul sportiv al lui Kia Pro Cee'd, insa acum aflam din diferite surse ca cel mai probabil acesta va sta la baza design-ului viitoarei generatii Cee'd.

Noul Proceed introduce in premiera tipul de caroserie "extended hot hatch", cu un look dinamic, design compact si detalii specifice, precum absenta stalpilor B si cadrul geamurilor care urmeaza linia plafonului.

Nu lipsesc o seama de elemente caracteristice gamei actuale Kia. Ne referim aici la celebra grila "tiger nose", capota sculptata sau plafonul panoramic. Fiind vorba despre un concept si nu despre un model de serie, echipa de creatie a avut mana libera si le prezinta intr-o versiune evoluata.

Kia Proceed Concept

"Tot mai multi soferi europeni cauta alternative de performanta pentru Hot Hatch-urile cu trei usi, asa ca ne-am gandit la ceva diferit pentru gama Cee'd. Conceptul Proceed reprezinta viziunea noastra dedicata noii generatii de cumparatori orientati catre performanta," a precizat Gregory Guillaume, seful designerilor din Europa pentru Kia Motors.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 7 Septembrie 2017