Masina care poate rescrie istoria Mercedes. Va fi lansata saptamana viitoare

Masina care poate rescrie istoria Mercedes. Va fi lansata saptamana viitoare
  • Mercedes publica o noua imagine a conceptului EQ A
  • Automobilul in cauza anunta o compacta complet electrica
  • O versiune de serie este asteptata sa debuteze din 2019
Distribuie pe Facebook

Mercedes va prezenta cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt de saptamana viitoare o masina care promite sa rescrie istoria de peste 135 de ani a companiei germane.

Mercedes lanseaza saptamana viitoare, la Frankfurt, trei automobile extrem de interesante. Printre acestea se numara si un model de strada cu sistemul de propulsie al unui monopost de Formula 1, insa nu despre mult anticipatul Project One vom discuta in randurile urmatoare.

Un lucru similar putem spune, de asemenea, si despre noul GLC F-Cell. Chiar daca reprezenta o premiera absoluta pentru compania germana, nici versiunea pe hidrogen a crossover-ului care concureaza cu Audi Q5 si BMW X3 nu este tema principala a acestei discuti.

Si aceasta din cauza faptului ca Mercedes va mai prezenta in cadrul evenimentului programat sa se desfasoare in perioada 14 - 24 septembrie si un EQ A. Sau, daca vrei, un concept care prefigureaza un model accesibil cu propulsie electrica, menit sa rivalizeze cu BMW i3.

Inca exista numeroase necunoscute legate de acest prototip, insa prima fotografie oficiala scoate la iveala silueta tipica unei compacte in trei portiere, cu design agresiv si jante supradimensionate. Tema hot-hatch ar putea continua la interior, cu un volan in trei spite si scaune sport.

Cat despre o versiune de productie a noului Mercedes EQ A, ultimele zvonuri spun ca aceasta va fi lansata cel mai devreme in anul 2019. Initial cu un singur motor electric si tractiune fata, insotita ulterior de o varianta cu doua propulsoare - cate unul pentru fiecare punte.

Despre modelul care se va naste din conceptul pregatit de compania germana pentru Salonului Auto de la Frankfurt de saptamana viitoare se mai precizeaza si va avea un pret de pornire mai mic de 40.000 euro. Drept urmare, ar putea fi un succes rasunator pentru divizia EQ.

Mercedes EQ A Concept

Distribuie pe Facebook
mai multe