Mercedes confirma rivalul pentru Panamera. Conceptul va fi prezentat la Geneva

Mercedes confirma rivalul pentru Panamera. Conceptul va fi prezentat la Geneva
  • Mercedes-AMG va prezenta un concept misterios la Geneva
  • Ar fi vorba despre un sedan-coupe care sa rivalizeze cu Porsche Panamera
  • Modelul de serie va debuta cel mai probabil in 2018
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a anuntat ca la standul sau din cadrul Salonului Auto de la Geneva se va regasi si un concept al diviziei AMG. Acesta ar fi nimeni altul decat sedan-ul coupe care ar urma sa rivalizeze direct cu Porsche Panamera.

Oficialii Mercedes-Benz au anuntat cateva dintre modelele cu care isi vor impresiona fanii prezenti la Salonul Auto de la Geneva din martie. Astfel, pe langa E-Class Cabriolet si unul dintre cele mai luxoase SUV-uri din lume, constructorul din Stuttgart va prezenta un concept al diviziei AMG despre care nu insa nu a dat mai multe detalii.

Mercedes IAA concept

Gura lumii vorbeste ca acesta nu ar fi altceva decat acel sedan-coupe despre care au aparut unele zvonuri mai demult, si care ar urma sa fie un rival direct al Porsche-ului Panamera. Modelul de serie va debuta cel mai probabil in 2018, si va fi dezvoltat pe platforma MRA, folosita si de actualele C63, E63 si S63.

Mercedes IAA concept

Acest nou concept va avea o forma deosebita a caroseriei precum si dimensiuni nemaintalnite pana acum in gama Mercedes, iar multumita acestei platforme va avea o greutate totala scazuta.

Mercedes IAA concept

Sub capota se va regasi un propulsor V8 de 4.0 litri care va dezvolta aproximativ 600 de cai putere, performante demne de Panamera Turbo. Tractiunea va fi cel mai probabil integrala, iar puterea va fi transmisa rotilor prin intermediul unei cutii de viteze automate cu dublu-ambreiaj. Desi nu este nimic sigur, acestei unitati conventionale ar urma sa i se alature un motor electric de 48V.

Mercedes IAA concept

Mai multe informatii dar si imagini vor fi date publicitatii incepand cu luna martie, atunci cand Salonul Auto de la Geneva isi va deschide portile. Acesta a ajuns la cea de-a 87-a editie si este privit drept unul dintre cele mai importante evenimente de acest fel de pe Batranul Continent.

Mercedes IAA concept

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Mercedes IAA concept
mai multe