Mercedes si BMW au dat de belea. Nemtii de la Audi au dezvaluit cand incepe productia super-sedanului cu platforma si motor de Porsche

Mercedes si BMW au dat de belea. Nemtii de la Audi au dezvaluit cand incepe productia super-sedanului cu platforma si motor de Porsche
  • Seful departamentului de design de la Audi anunta noi detalii despre conceptul e-tron GT
  • Versiunea de productie a masinii dezvaluite anul trecut, la Los Angeles, debuteaza in 2020
  • Modelul de serie ar putea pastra configuratia cu doua motoare electrice si 590 de cai putere
Distribuie pe Facebook

Sub capota versiunii concept, inginerii companiei din Ingolstadt au instalat un sistem de propulsie cu doua unitati electrice si o putere maxima de pana la 590 de cai.

Iti mai aduci aminte de Audi e-tron GT, super-sedanul cu platforma si motor de Porsche Taycan? Ei bine, se pare ca dezvoltarea modelului prezentat in cadrul editiei de anul trecut a Salonului Auto de la Los Angeles intra in linie dreapta, potrivit ultimelor informatii oficiale.

Cu ocazia unui scurt interviu acordat publicatiei Autocar, seful departamentului de design al nemtilor a declarat ca varianta de serie a spectaculosului concept va debuta peste exact 12 luni, in 2020, cu ocazia aceluiasi eveniment international organizat pe taram californian.

Din pacate, Marc Lichte nu a precizat si daca modelul de serie va pastra sistemul de propulsie al prototipului, pe care inginerii companiei din Ingolstadt l-au echipat cu doua unitati electrice si o putere maxima de pana la 590 de cai. Suficient pentru un 0 - 100 km/h in fix 3.5 secunde.

Aparent, versiunea de productie a conceptului Audi e-tron GT va pastra platforma proaspat lansatului Porsche Taycan, peste care nemtii vor "aseza" o caroserie a la A7 Sportback, realizata dintr-o combinatie de aluminiu, otel de inalta rezistenta si, nu in ultimul rand, fibra de carbon.

Printre cunoscutele referitoare la viitorul automobil electric din Ingolstadt se mai numara si o serie de elemente aerodinamice active, plus un sismte de directie integrala. Totodata, mai trebuie spus ca inginerii companiei urmaresc obtinirea unei autonomii de pana la 400 km.

Mult mai important decat acest aspect este insa faptul ca varianta de serie a spectaculosului concept dezvelit cu ocazia editiei de anul trecut a Salonului Auto de la Los Angeles va putea fi alimentat inclusiv la 350kW, astfel ca o incarcare 0 - 80% va dura aproximativ 20 minute.

Audi e-tron GT

Audi e-tron GT

Audi e-tron GT

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (31) Poze Audi e-tron GT
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 26 Noiembrie 2019