Nissan 370Z NISMO renunta la acoperis, pastreaza cei 350 cai putere

Nissan 370Z NISMO renunta la acoperis, pastreaza cei 350 cai putere
  • Nissan prezinta la Chicago noul 370Z Nismo Roadster
  • Conceptul japonez ascunde sub capota un V6 de 3.7 litri
  • 350 CP si 373 Nm regasim in dreptul valorilor maxime
Distribuie pe Facebook

Ti s-a intamplat vreodata sa te gandesti la cum ar arata Nissan-ul 370Z Nismo in cazul in care ar renunta la acoperisul din dotare? Ei bine, acelasi lucru l-au facut si oficialii japonezi, toata aceasta joaca de-a imaginatia devenind realitate cu ocazia salonului auto ce se desfasoara zilele acestea la Chicago.

Purtand pentru moment titulatura de concept car, noul Nissan 370Z NISMO Roadster iese in evidenta printr-o pereche de spoilere agresiv stilizate, pragurile proeminente, eleronul bine pronuntat si jantele forjate pe 19 inch completand lista cu bunatati exterioare.

Infinite elemente sinonime cu sportivitatea absoluta intalnim, de asemenea, si la nivelul interiorului, pasagerii urmand a descoperi aici inclusiv scaune sport marca Recaro, volan in combinatie piele plus alcantara, dar si ceasuri de bord revizuite, gradate acum pana la 280 km/h.

Nissan 370Z NISMO RoadsterNissan 370Z NISMO Roadster

Despre meniul tehnic, doar lucruri bune de spus. Nu de alta dar, asemeni versiunii cu acoperis fix, noul Nissan 370Z NISMO Roadster vine la pachet alaturi de o motorizare cu sase cilindri in V si capacitate de 3.7 litri, numai buna pentru a produce un total de 350 CP si 373 Nm.

Sistemul de tractiune spate este si el prezent la datorie, in timp ce de livrarea valorilor maxime catre roti se ocupa o transmisie automata cu sapte rapoarte. De ce nu o manuala? Pentru ca majoritatea Z-urilor decapotabile asa s-au vandut, spun japonezii: cu o transmisie automata.

Acum, daca tot am lamurit acest aspect, sa aruncam o privire si asupra sasiului: avem exact aceeasi suspensie independenta ca la Coupe, dotata cu arcuri speciale si bare stabilizatoare. Asemanarile continua cu discurile de franare supradimensionate si diferentialul VLSD.

Drept urmare, concluzia este cat se poate de simpla: Nissan nu are nici un motiv si nici o scuza pentru a nu veni cu o versiune de productie a conceptului 370Z NISMO Roadster. Ramane totusi de vazut daca se va si intampla acest lucru sau nu... Tu pe care varianta pariezi?

Nissan 370Z NISMO Roadster

Nissan 370Z NISMO Roadster

Nissan 370Z NISMO Roadster

Nissan 370Z NISMO Roadster

Nissan 370Z NISMO Roadster

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (21) Poze Nissan 370Z NISMO Roadster
mai multe