Noile Smart Fortwo si ForFour debuteaza la Frankfurt

Noile Smart Fortwo si ForFour debuteaza la Frankfurt
  • Noile Smart Fortwo si ForFour debuteaza la Frankfurt
  • Cele doua modele vor imparti platforma cu Renault Twingo
  • Smart ForTwo va avea si o versiune electrica, Smart ForFour va fi si crossover
Distribuie pe Facebook

Fanii generatiei Smart vor avea parte de o surpriza. Conceptele noilor generatii ForTwo si ForFour vor fi prezentate luna viitoare in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Cele doua modele vor intra in productie anul viitor, in 2014.

Cea de-a treia generatie a modelului mini Smart Fortwo si cea de-a doua a hatch-ului ForFour urmeaza sa imparta aceeasi platforma cu Renault Twingo, scriu cei de la Autocar. Modelele sunt construite in jurul noii arhitecturi care ofera tractiune spate, dezvoltata impreuna cu partenerii din alianta Renault-Nissan.

Smart ForTwo va avea si o versiune electrica

In cazul noilor modele, Mercedes-Benz nu se abate de la reteta clasica. Astfel, mini-ul Smart Fortwo va fi oferit in doua versiuni de caroserie, atat coupe, cat si cabriolet. Puterea motorului va proveni de la un motor de 0.9 litri, pe benzina, cu injectie directa, in trei cilindri. Este o alta colaborare intre nemti si francezi, aceasta urmand sa ofere 85 de cai putere si 105 cai in varianta turbo.

Optional, cutia manuala de 6 viteze va putea fi schimbata cu una automata de 7 viteze. Motorul diesel nu va fi disponibil, potrivit sursei citate.

Pentru cei mai ecologisti, Mercedes va aduce si o versiune electrica a lui Smart Fortwo, cu un motor alimentat de mai multe baterii litium-ion, care va dezvolta 90 de cai putere.

Smart ForFour va fi si crossover

Noul Smart ForFour nu va diferi foarte mult fata de versiunea actuala, fiind bazat pe o platforma alungita a fratelui sau mai mic. Are un ampatament de 2470 de mm si o inaltime de 1700 de mm. Modelul de patru persoane va fi mai lung decat Fortwo cu 820 de mm, avand o lungime totala de 3550 de mm.

Planurile Mercedes pentru viitor legate de noile generatii de Smart nu se opresc insa aici. Intr-un interviu cu cei de la Autocar, Dieter Zetsche, seful Mercedes-Benz, a declarat ca Smart va beneficia si de un model crossover pentru ForFour, cu o protectie mai eficienta si o inaltime mai mare. Totodata, Mercedes ia in considerare si un SUV entry-level pentru a concura cu Mini Countryman.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Concept Car DATA PUBLICĂRII: 2 August 2013